avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 492 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul familiei sau probleme ... pensie de întreținere minori
Discuție deschisă în Dreptul familiei sau probleme juridice de familie

pensie de întreținere minori

Fostul soț locuiește și lucrează în Italia ca liber profesionist. Când am deschis dosarul de divorț, am specificat toate datele necesare justiției române (oraș, adresă, etc) ale fostului soț. Eu nu mi-am permis un avocat, dumnealui da. Ciudat este că mi s-a cerut să traduc documentele de venituri ale fostului soț, deși el făcuse cerere de tutelă pentru copii minori, implicit cerere de anchetă socială etc. În final, neavând fonduri pentru a-i traduce documentele, am refuzat, fiecare trebuia să-și traducă propriile documente după părerea mea, traducerile mă costau o avere și nu erau de competența mea. Deznodământ: fostul meu soț plătește pensie de întreținere raportat la salariul minim pe economie, doar pentru că fostul soț a motivat că are intenția, cândva, într-un viitor nespecificat, de a se întoarce în România, fapt absolut neadevărat. Întrebarea este: nu ar fi corect ca fostul soț să plătească pensie de întreținere raportată la salariul minim pe economie din Italia? Mai menționez că cei doi copii minori sunt ambii născuți în Italia, unul în 2007, altul în 2010, eu am părăsit Italia împreună cu ei și cu cel de-al treilea fiu al nostru, minor și el pe atunci, în anul 2015, fiul cel mare fiind acum student în anul II la Facultatea de litere. Este drept ca legislația română să poată acționa în acest mod? Cererea mea nici măcar nu a fost luată în considerare, fostul meu soț este rezident în Italia din 2003 până în prezent.
Cel mai recent răspuns: Marta B. , utilizator 00:27, 17 Februarie 2020
Ați avut avocat care sa va îndrume referitor la probele care trebuie administrate?
Nu, nu este corect , însă aceasta apreciere depinde de ceea ce ați putut Dvs demonstra in proces.
Da, Dvs trebuia sa plătiți traducerile, altfel instanța nu va tine cont de acele înscrisuri ceea ce s a și întâmplat!
Avocat Balasa Ștefania
Nu cred că ați înțeles, traducerea era pentru actele prezentate de fostul soț în instanță, eu nu am avut nevoie de traducere, eu locuiesc în România, el a cerut în instanță ca unul dintre cei 3 copii să i se încredințeze lui, instanța i-a cerut anchetă socială și documente atestând veniturile sale în Italia, pentru a demonstra că poate întreține acest copil. Despre traducerea acelor acte era vorba. De ce să plătesc eu actele dovezilor lui? Și mie mi s-a cerut anchetă socială și venituri, nu i s-a cerut fostului soț sa plătească în locul meu obținerea documentelor pe care trebuia să le prezint, mie mi s-a cerut să plătesc pentru ale lui. Vi se pare corect? Atunci, legea la noi este în plop cu totul, depinde cine are avocat și cine nu. Dacă refuz să plătesc un avocat, nu câștig procesul, asta ați vrut să spuneți? Totuși, copiii în întreținere îi am eu, cum e să întreții 3 copii cu 400 lei per total pe lună? Atât i-a s-a stabilit fostului soț prin legea noastră, care apără și tutelează drepturile minorilor! Minimul pe economia românească, deși el trăiește și câștigă într-o țară în care minimul pe economie este undeva la 900 euro!
Ultima modificare: Vineri, 14 Februarie 2020
Marta B., utilizator
1 din 1 utilizatori consideră
acest răspuns util
Atacati hotararea pt a se stabili pensia raportata la venitul din tara unde sotul e rezident.
Ar fi trebuit să profitați de faptul că existau dovezi ale veniturilor lui și să acceptați traducerea actelor (chiar dacă e aberantă situația). Ulterior, puteați să cereți ca cheltuielile cu traducerile să le suporte el, în cadrul cheltuielilor de judecată.
Păi, a fost amendat cu 500 de lei pentru netraducerea lor. Dar erau circa 80 de pagini de anchetă socială, vă imaginați suma? Trebuia să fac împrumut să le traduc! Veniturile au fost acceptate ca atare, dar nu s-a ținut cont în instanță de ele, mi s-a stabilit cota raportată la salariul minim pe economie în România, dumnealui motivând că, într-un "cândva" se va întoarce în țară. Dar nu a avut intenția să se întoarcă niciodată, drept dovadă, este încă în Italia, cu 100 euro lunar achitându-se de orice altă obligație.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Hotarare de divort si accesorii nesatisfacatoare din cauza avocatei brotac brotac Buna seara.Multumesc anticipat celor ce isi vor dedica momente din propriul timp liber citind si dandu-mi un eventual consiliu in aceasta situatie ... (vezi toată discuția)
Conventia de la haga cu privire la rapire internationala de minori cipyyy2000 cipyyy2000 Casatoriti in Romania am emigrat in Italia in 2010 impreuna cu copilul.In 2012 sotia a fugit impreuna cu copilul(noaptea)de la domiciliul din Italia fara ... (vezi toată discuția)
Ancheta sociala strainatate Niunin Tiberiu Niunin Tiberiu In cazul unui proces in tara, de incredintare minor care locuieste in strainatate cu unul din parinti, instanta se sesizeaza din oficiu pt efectuarea anchetei ... (vezi toată discuția)