avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 426 soluții astăzi
Forum Discuţii diverse Discuţii politice şi legislaţie ... Pot sa votez
Discuție deschisă în Discuţii politice şi legislaţie electorală

Pot sa votez

Am o condamnare cu suspendare de 2 luni ,pot sa votez?
Ultima modificare: Luni, 11 Iunie 2012
george-neagu, moderator
Cel mai recent răspuns: Cornel Vasile , Consilier juridic 07:20, 11 Iunie 2012
Cu toate ca este tardiva intrebarea, potrivit art.36 alin.2 din Constitutia Romaniei, nu au drept de vot debilii sau alienatii mintal, pusi sub interdictie, si nici persoanele condamnate, prin hotarâre judecatoreasca definitiva, la pierderea drepturilor electorale.

Asadar, in hotararea judecatoreasca de condamnare ar trebui sa se specifice daca aveti si aceasta interdictie ca o pedeapsa complementara.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Ce persoane nu au drept de vot? mihaibargaoanu mihaibargaoanu O persoana ce este are handicap mintal de gradul 0 , are drept de vot? (vezi toată discuția)
Votul persoanei bolnave psihic cioatamircea cioatamircea Buna dimineata! Mama mea este bolnava psihic(dementa mixta),a fost internata intr-un spital de psihiatrie. La externare,eu am semnat ca raspund pentru ea.Va ... (vezi toată discuția)
Se poate candida la functia de primar daca esti urmarit penal? ContSters137582 ContSters137582 se poate candida la functia de primar daca esti urmarit penal?sau daca este condamnat cu amenda penala? va multumesc! (vezi toată discuția)