avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 430 soluții astăzi
Forum Discuţii diverse Discuţii politice şi legislaţie ... Votul persoanei bolnave psihic
Discuție deschisă în Discuţii politice şi legislaţie electorală

Votul persoanei bolnave psihic

Buna dimineata! Mama mea este bolnava psihic(dementa mixta),a fost internata intr-un spital de psihiatrie. La externare,eu am semnat ca raspund pentru ea.Va rog sa-mi spuneti daca am dreptul sa cer comisiei(presedintelui comisiei)de votare sa imi acorde un buletin de vot anulat(in cazul ca apare pe lista de votare)pentru mama mea. In cazul ca pot sa cer acel buletin de vot anulat,va rog sa-mi spuneti cum ar trebui sa procedez. Va multumesc anticipat
Cel mai recent răspuns: Adolfina Pop , Consultant fiscal 12:05, 16 Noiembrie 2014
Din păcate nu puteti. Votul este personal. Dvs încercati.
dar din cate stiu,persoanele bolnave psihic,nu au drept de vot. Atunci nu ar trebui sterse sau eliminate din lista de votare?
Constitutia Romaniei prevede ca debilii sau alienatii mintal nu au drept de vot (art. 36).
Nu cunosc modul in care se intocmesc listele electorale. Nu cred ca se poate face o actualizare a acestora in functie de sanatatea mintala a cetatenilor :) Daca pana mai tarziu nu va da cineva pe forum un raspuns complet si corect faceti o copie dupa actele medicale din care reiese diagnosticul si mergeti la sectia de votare.
Sanatate!
Ultima modificare: Duminică, 16 Noiembrie 2014
Admin, administrator
stiu ca nu au drept de vot,dar cum as putea sa fiu sigur ca nu va vota cineva in locul mamei mele? Nu exista o optiune(in baza actelor medicale) ca presedintele comisiei sa poate sa anuleze acel cnp de la dreptul de vot? Va multumesc!
Ultima modificare: Duminică, 16 Noiembrie 2014
cioatamircea, utilizator
Am intervenit in discutie doar pentru doamna avocat v-a dat un raspuns eronat referitor la dreptul de vot. Imi pare rau ca nu va pot oferi nici eu unul complet. Mai asteptati.

Alte discuții în legătură

Votare adelaistrati adelaistrati fiul meu, major d.p.d.v. varsta(28 de ani) este ersoana cu grad de handicap nr.1, am tutela sa de la primarie. Cum procedez ca sa pot si vota in numele lui ... (vezi toată discuția)
Pot sa votez DAN290 DAN290 Am o condamnare cu suspendare de 2 luni ,pot sa votez? (vezi toată discuția)
Ce persoane nu au drept de vot? mihaibargaoanu mihaibargaoanu O persoana ce este are handicap mintal de gradul 0 , are drept de vot? (vezi toată discuția)