avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 735 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Impozite, taxe şi timbrul de ... Divort si acte vanzarea cumparare
Discuție deschisă în Impozite, taxe şi timbrul de mediu 2013. Legalitate şi interpretare juridică

Divort si acte vanzarea cumparare

Buna ziua, as dori sa ma ajutati cu un sfat.Sunt in divort cu sotul meu fara partaj dar am cazut de acord sa vindem apartamentul proprietate comuna si sa primim fiecare 1/2 din suma primita de pe el.Eu deja mi-am gasit o garsoniera si am facut un precontract.Ce ma sfatuiti sa fac?Luna viitoare trebuie sa fac contractul de vanzare cumparare si nu stiu daca sa-l trec pe numele meu(nu vreau ca mai tarziu sotul sa aiba drept la acest imobil intrucat procesul de divort nu se va finaliza pana la incheierea contractului pentru achizitionarea garsonierei) sau pe numele mamei( specific ca mai am un frate)pana cand se va termina procesul de divort ca mai apoi sa trec garsoniera pe numele meu.Cum e cel mai bine sa procedez?
Multumesc,
Cel mai recent răspuns: AV. GABRIELA GERBER , Avocat 17:33, 11 Iunie 2012
Incheiati contractul pe numele dvs, invitati-l si pe sot in fata notarului lai ncheierea acestui act sa dea o declaratie precum ca imobilul este cumparat de dvs din fonduri proprii si ca nu are nicio pretentie asupra lui. Sper sa il convingeti sa mearga sa dea aceasta declaratie.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Partaj m_m m_m Buna izua, Tatal meu urmeaza sa faca un imprumut la banca pentru a-mi cumpara in rate o garsoniera. Contractul garsonierei va fi in consecinta pe numele ... (vezi toată discuția)
Executare silita imobil pt credit nevoi personale irina.cata irina.cata va rog sa ma ajutati si pe mine cu un raspuns.sotul meu a luat un credit de nevoi personale inainte de casatoriein valoare de 14000 euro in 2008,bunuri nu a ... (vezi toată discuția)
Donatie/vanzare a partii de proprietate ce-mi revine, proprietatea fiind comuna cu sotul meu. Corinaalexe Corinaalexe Buna ziua, Impreuna cu sotul meu detinem proprietatea asupra unei garsoniere. Dorim sa divortam de comun acord, la notar dar inainte de aceasta, doresc sa ... (vezi toată discuția)