avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 754 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Executare silită executare silita imobil pt credit nevoi personale
Discuție deschisă în Executare silită

executare silita imobil pt credit nevoi personale

va rog sa ma ajutati si pe mine cu un raspuns.sotul meu a luat un credit de nevoi personale inainte de casatoriein valoare de 14000 euro in 2008,bunuri nu a avut trecute pe el.eu am avut o garsoniera cumparata de parinti.ne-am casatorit si dupa un an sotul meu a avut un atac cerebral si nu a mai putut sa mearga la lucru, a stat in medical 3 luni, apoi a mers la lucru dar nu se simtea bine,acum ca sa nu intre la comisia de pensionare sta in concediu fara plata. eu sunt in concediu maternal pt cresterea copilului.anul trecut am vandut garsoniera si am cumparat o casa si am trecut-o pe amandoi.problema este ca ne descurcam foarte greu si nu am mai putut achita ratele.in 29 dec 2008 am trecut casa pe noi si in 30 dec 2008 a venit hartie cu executare silita prin posta si la el la servici i-a venit sa i se propreasca salarul.el este tot in concediu fara plata dar va merge din nou la lucru pt ca nu ne decurcam.problema cea mai mare e ca la garsoniera ce am vandut-o a venit un executor si li s-a apus ca ne-am mutat, ca garsoniera nu mai e a mea.pana ne va gasi nu va mai dura mult, la primarie inca nu am trecut casa pe noi, e tot pe fostul proprietar.eu pot dovedi caci casa e cumparata pe banii mei si nu ai sotului.daca divortam mai poate sa ne ia casa?peste o luna o sa putem sa platim iar in rate dar pana atunci nu stiu ce ne asteapta sau daca cei care vor veni vor intelege situatia.suntem disperati.
Cel mai recent răspuns: ContSters79003 , utilizator 10:06, 25 Februarie 2010
complicata treaba..nu e o optiune divortul ... mai degraba faceti un partaj voluntar de bunuri la notariat.. dar eu zic sa nu va grabiti asa tare.. mai bine sa inceapa sotul lucrul cat mai curand..., dar inteleg ca sunteti tineri.. cum a facut asa de tanar un AVC? fumeaza? bea alcool mult? sau are antecedente in familie?...nu cred ca executorul va poate scoate casa la vanzare daca faceti partajul si treceti casa pe numele dvs exclusiv
oboseala, stres, fumat, antecedente in familie, s-au adunat toate din pacate.multumesc de raspuns.
sotul dvs raspunde singur pt acel credit. daca se ajunge la executare silita, din valoare apartamentului se scade valoare contributiei dvs din vanzarea garsonierei de la parinti si jumatate din diferenta, tot ca fiind a dvs. dvs stiti cam ce suma rezulta ca fiind a sotului.
pt diferenta de bani care ar acoperi creditul , cheltuielile de judecata si executare, ii va pune poprire pe salariu sau alte venituri
pt suma care ii revine sotului din valoarea apartamentului ( destul de mica probabil), poate evitati vanzarea ap la licitatie

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Partaj ramonateamo ramonateamo buna.am 32 de ani de casatorie si casa in care stau e pe numele sotului.daca divortez ce drepturi am in aceasta casa si eu si cei 2 copii care sunt majori??? (vezi toată discuția)
Divort si acte vanzarea cumparare Aryana Aryana Buna ziua, as dori sa ma ajutati cu un sfat.Sunt in divort cu sotul meu fara partaj dar am cazut de acord sa vindem apartamentul proprietate comuna si sa ... (vezi toată discuția)
Restante banca CARMENUTZA67 CARMENUTZA67 Buna ziua.Am un credit ipotecar la care sunt girant platitor.De ceva timp sunt in imposibilitate de a plati rata si am primit somatie de la o firma de ... (vezi toată discuția)