avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 580 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... mostenire dupa divort
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

mostenire dupa divort

buna ziua ma numesc alin sa va spun de ce ma aflu pe acest site eu si sotia suntem in divort avem un copil minor ,eu am un apartament pr.per.inainte de cas.sotia cu soacra au avut si ele un ap. inaintea cas noastre.,in ap am investit foarte mult bani provenind din ratele pe care le-am facut,in timpul cas sotia a vindut ap cu soacra bani i-am luat noi ,din ei am deschis o firma pe amindoi si am cumparat o garsoniera pe numele meu sotiei si soacrei ,in contract era stipulat ca bani proveneau dintr-o mostenire a lor ,dupa un an am vindut acea garsoniera si a cheltuit sotia bani mai mult prin aprovizionarea firmei si pt ea ,in ap. meu sau investit cam 1000euro,as dori sa stiu la partaj citi bani ar trebui sa ii dau sotiei din acel ap al ei ,si ce se va intimpla cu ratele care sunt mai mari ca salariu ,mentionez ca firma nu are profit si ca va ramine sotiei la fel si masina si citeva bunuri cum,impreuna.va multumesc
Nici un ban.
Dvs ramaneti cu ap. dvs achizitionat dinainte.
Ap.( apoi garsoniera ei) s-a investit in firma care ii ramane ei. Mai vreti sa ii lasati si masina si alte bunuri.
Ratele la care va referiti sunt cele pe care le-ati facut dvs pt renovarea primului apartament al sotiei? Daca sotia si banca sunt de acord, veti deveni amandoi coplatitori, daca nu...nu. Fiind mai mari decat salariul, puteti solicita bancii o reesalonare a creditului, pe o perioada mai mare sa aveti rate mai mici, sau incercati sa obtineti alt credit de la alta banca sa il platiti pe primul integral si sa ramaneti cu al doilea cu rate mai mici.
nu am investit in apartamentul ei in al meu si in firma sa investit cam 10000euro cei 14000 i-am cheltuit pe chirie pe alte lucruri concediu,dar ea spune ca eu i-am cheltuit bani si ca am profitat de ele ,dar ea a distribuit bani cum a vrut eu doar am beneficiat ,plus de asta soacra avea 3/8 din apartament si ea restul ,actul de vz -cum pe acel ap este de doar 12000euro nu pe 24000 cit au luat pe el
In continuare cred ca nu trebuie sa-i dati nici un ban pt. apartament. Banii s-au cheltuit la comun, s-au dus, pa pa.
Daca alti colegi au alta parere ii rog sa intervina.
Cred ca ar fi bine sa consultati un avocat.Nu prea se intelege bine care este situatie si trebuie vzute actele, iar, apoi , o consultatie nu a falimentat pe nimeni.
n ap am investit foarte mult bani provenind din ratele pe care le-am facut,

Exista un drept de creanta cu privire la aceste sume de bani investite, cu precadere ca prescriptia intre soti nu curge , e suspendata.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Mostenire chiliman chiliman buna sunt alin si am mai pus axeasta intrebare dar nu sunt lamurit .sotia cu soacra a avut un ap inainte ca noi sa ne casatorim ,la vindut in timpul casniciei ... (vezi toată discuția)
Mostenire chiliman chiliman sotia cu soacra au avut un ap inainte sa ne casatorim pe care l-au vindut in timpul casatoriei noastre bani i-am cheltuit eu si sotia infiintind 0 firma luind ... (vezi toată discuția)
Creanta chiliman chiliman buna iata de ce v-am solicitat sotia cu soacra au av un ap inainte de cas noastra la vindut in timpul cas noastre soacra avea 5/8 din apartament,bani i-am luat ... (vezi toată discuția)