avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 405 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Probleme privind insolvenţa, ... Proces recuperare debit firma la Tribunalul Teleorman
Discuție deschisă în Probleme privind insolvenţa, lichidarea judiciară şi falimentul

Proces recuperare debit firma la Tribunalul Teleorman

Buna Ziua,

Am de recuperat o suma de bani de la o firma din Teleorman; am contactat Urban si Asociatii din toamna anului trecut sa se ocupe ei de caz. Prima sentinta de
la inceputul acestui an a fost de respingere a cererii de somatie de plata catre firma
in cauza. A doua infatisare a fost acum cateva zile in dosarul de faliment al firmei in cauza - sentinta a fost din nou la fel de negativa si foarte ciudata data de Tribunalul Teleorman - lichidarea firmei fara ca aceasta sa fie obligata sa-mi returneze datoria...; cei de la Urban ridica din umeri neputinciosi - spunand ca nu au mai vazut asa ceva pana acum. Ce am de facut? Sa merg mai departe la CEDO?; sa imi iau un avocat cu adevarat bun si sa dau din nou firma respectiva in judecata pe inselatorie si excrocherie?

Multumesc pentru orice sfat!
Cel mai recent răspuns: nicholas_rom , utilizator 15:48, 14 Iunie 2012
Este bine sa fiti lamurit de circumstantele legale si procesuale pentru care s-au dat acele solutii. Daca avocatul ales nu va spune concret situatia este bine sa apelati la altcineva. Varianta sa dati firma in judecata pt inselaciune este aproape exclusa intrucat firma este in insolventa si nu mai are capacitate decizionala.
Ultima modificare: Luni, 11 Iunie 2012
ContSters191851, utilizator
Conform celor de la Urban dosarul este "impecabil" - chitante fiscale semnate si cu stampila firmei debitoare, OP-uri...; Ce ar trebui sa fac mai departe? Sa renunt la Urban? Sa fac plangere la Parchet fata de fostul administrator, pentru antrenarea raspunderii penale fata de acesta?

Multumesc...
Ultima modificare: Luni, 11 Iunie 2012
nicholas_rom, utilizator
Informatiile furnizate sunt sumare ...

respingere a cererii de somatie de plata catre firma
in cauza.

cum este motivata sentinta ??
A doua infatisare a fost acum cateva zile in dosarul de faliment al firmei in cauza - sentinta a fost din nou la fel de negativa si foarte ciudata data de Tribunalul Teleorman - lichidarea firmei fara ca aceasta sa fie obligata sa-mi returneze datoria...;

in acest caz instanta admite sau nu deschiderea procedurii de insolventa

--------------------------------------
Informaţii detaliate despre dosar (1)
Numãr unic dosar: xxxx/2011
Înregistrat în data de: xx.11.2011
Obiect dosar: somaţie de plată
Materia juridicã: Civil
Stadiu procesual: Fond
Părţi:
XXX : Creditor
YYY SRL : Debitor
TERMENE DE JUDECATÃ:
Data Detalii
XX/01/2012 Respinge cererea (Sectie fond Civil - Complet2 ora 08:30)
Solutie: Respinge cererea privind emiterea somaţiei de plată ca inadmisibilă. Irevocabilă.

Informaţii detaliate despre dosar (2)
Numãr unic dosar: yyyy/2012
Înregistrat în data de: xx.03.2012
Obiect dosar: pretenţii
Materia juridicã: Civil
Stadiu procesual: Fond
Părţi:
XXX: Reclamant
YYY SRL : Pârât
TERMENE DE JUDECATÃ:
Data Detalii
XX/01/2012 Respinge cererea (Sectie fond Civil - Complet2 ora 08:30)
Solutie: Respinge cererea privind emiterea somaţiei de plată ca inadmisibilă. Irevocabilă.
XX/04/2012 Amână cauza
Solutie: Admite cererea. Dispune preschimbarea termenului de judecată din data de XX.09.2012 în data de XX.05.2012.
Se vor cita părţile pentru noul termen din data de XX.05.2012. Cale de atac o dată cu fondul.
XX/05/2012 Amână cauza
Solutie: Admite excepţia nelegalei compuneri a completului C2-Civil, invocată din oficiu. În temeiul art. 98 alin. 1 şi 2 din
Regulamentul de ordine interioară a instanţelor judecătoreşti, transpune cauza la completul similar, de judecător definitiv,
imediat următor, C3 – Civil . Acordă termen la data de XX.05.2012 – C 3 Civil. Dispune citarea părţilor. Se va cita reclamanta
cu menţiunea de achita taxa judiciară de timbru în cuantum de xxxx,xx lei şi timbru judiciar în valoare de 5 lei, sub sancţiunea
anulării cererii. Cu recurs o dată cu fondul.
xx/05/2012 Anulează cererea
Solutie: Anulează acţiunea, ca netimbrată. Cu recurs.
xx/09/2012 Termen preschimbat
Cererea de somatie de plata a fost respinsa pe motivul ca instantele din Romania procedeaza astfel, chiar daca dosarul pe rol este impecabil, pentru a obliga reclamantul / creditorul sa plateasca ~10% din valoarea datoriei de recuperat; este un fel de "ordin de sus" pe care trebuie sa-l "aplice" toate instantele din tara asta incepand de anul trecut...

Alte discuții în legătură

Intrare in insolventa dubioasa? advsys advsys am cerut intrarea in insolventa a debitoarei noastre, cererea noastra fiind inregistrata la tribunal in data de 02.04.2013 urmand ca in data de 19.04.2013(ora ... (vezi toată discuția)
Revizuire recurs - cu sau fara avocat? joedoe48 joedoe48 Buna ziua, Pe scurt: Acum un an tribunalul a dat o decizie definitiva si irevocabila (dupa respingerea recursului depus de firma X). In iunie 2015, firma X a ... (vezi toată discuția)
Somatie de plata / pretentii marianapir marianapir Buna seara . Am un apartament in oras si firma care furniza caldura nu mai exista (a dat faliment,este in insolventa, nu stiu sigur) cert este ca din luna ... (vezi toată discuția)