avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1023 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Procedura în faţa instanţei ... Revizuire recurs - cu sau fara avocat?
Discuție deschisă în Procedura în faţa instanţei civile - reguli, acte, termene, căi de atac

Revizuire recurs - cu sau fara avocat?

Buna ziua,
Pe scurt: Acum un an tribunalul a dat o decizie definitiva si irevocabila (dupa respingerea recursului depus de firma X). In iunie 2015, firma X a facut o cerere de revizuire a recursului sentintei, considerand ca hotararea data in aceasta sentinta e potrivnica altei hotarari (date in 2002, favorabile firmei X) intr-o speta in care erau implicate ambele parti, cu acelasi obiect procesual - dreptul de proprietate/folosinta asupra unui teren aferent unui bloc de locuinte.
In acest proces de revizuire, parintii mei(implicati direct in proces) nu au apelat pana acum la un avocat, iar prima infatisare este programata peste cateva zile.
Intrebarea este: cum poate fi influentata sentinta in cererea de revizuire recurs depusa de firma X daca parintii mei nu se prezinta la proces? Probabil ca la prima sedinta se va da o amanare; ce se va intampla insa in continuare?
PS: cateva elemente deja constatate:
- firma X a depus cerere de revizuire recurs in 4 dosare perfect identice (locatari din bloc ca si parintii mei), cu sedinte in 2 date diferite; prima sedinta a avut loc acum 2 saptamani, cu urmatoarele decizii:
a) in primul dosar, din lipsa avocat ptr locatarul blocului, sedinta a primit un nou termen - peste o luna;
b) in al doilea dosar, cu avocat, decizia a fost urmatoarea: Respinge ca tardiv formulată cererea de revizuire promovată de firma X, împotriva sentinţei civile nr. ..., pronunţată de Judecătoria YYY. Obligă pe revizuentă către intimaţi la plata sumei de 500 lei cu titlu de cheltuieli de judecată. Cu recurs în termen de 15 zile de la comunicare.

Cu multumiri,
Serban Gabriel
Cel mai recent răspuns: joedoe48 , utilizator 20:10, 7 Noiembrie 2015
Daca procedura de citare a fost lega indeplinita si lipsesc cele doua parti si cel putin una din parti a cerut judecarea in lipsa,procesul se va judeca in lipsa partilor.Este dreptul suveran al instantei sa aprecieze asupra sustinerilor partilor,din datele sumare expuse nu as putea sa va spun cum ar fi influentata solutia instantei.
Aveti dreptate, instanta este suverana in decizia sa. Intrebarea mea face apel la experienta dvs. cu privire la 2 aspecte.
1. Avand in vedere ca o alta instanta s-a pronuntat deja intr-un dosar absolut similar, respingand cererea de revizuire pe motiv de formulare tardiva a cererii, pot sa ma astept ca instanta ce judeca dosarul meu sa constate cu usurinta acelasi viciu de procedura - depunere tardiva a cererii, adica la fel ca in celalalt dosar deja judecat si citat de mine, fara a fi nevoie de un avocat care sa atraga atentia instantei asupra acestui aspect? (Avocatul firmei X, care cere revizuirea, a fost si va fi mereu prezent in sala de sedinte, deci sedinta nu se va desfasura in absenta ambelor parti, ci doar a uneia)
2. Ca sa clarific mai bine speta, adaug urmatoarele: avocatul partii adverse aduce ca argument principal pentru contestare deciziile contradictorii din 2 dosare cu acelasi obiect: o decizie din 2002 si alta din noiembrie 2012 (ultima i-a fost, fireste, defavorabila). Stiind acum ca in dosarul similar citat decizia a fost "Respinge ca tardiv formulată cererea de revizuire" si ca decizia contestata acolo s-a dat tot prin noiembrie 2012, puteti sa-mi spuneti care ar fi fost termenul de depunere a cererii de revizuire pentru ca aceasta sa fie luata in considerare?

Cu mult respect si multumiri,
Serban Gabriel

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Termen revizuire ContSters83715 ContSters83715 in cate zile se poate inregistra la litigii de munca ( curtea de apel) revizuirea ( cale extraordinara de atac) conform cpc? (vezi toată discuția)
Tribunal, solutie recalculare, contradictorie! sch sch Intr-un dosar de revizuire a deciziei de recalculare a pensiei, la fond, pensionarul a solicitat, la unul din capetele cererii, valorificarea unor anumite ... (vezi toată discuția)
Recurs-revizuire ionut c ionut c Buna Ziua! As dori sa aflu daca mai exista si alta cale de atac dupa judecarea revizuirii ! La momentul actual,detin o hotarare definitiva si irevocabila ... (vezi toată discuția)