avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1037 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Asociaţii de proprietari / ... acte administrator bloc
Discuție deschisă în Asociaţii de proprietari / locatari

acte administrator bloc

buna ziua! de curand am cumparat un apartament intr-un bloc unde administratorul imi cere un ex.de pe contractul de vanzare cumparare.va rog frumos sa imi precizati daca sunt obligata sa ii dau acest contract, avand in vedere ca este un act personal, si ce prevedere legala ma obliga , daca exista asa ceva, nu e suficient sa il anunt ca incepand cu data de x sa treaca la intretinere 2 persoane, printr-o cerere adresata asociatiei de propr.?
multumesc
Cel mai recent răspuns: constantin asandei , utilizator 19:29, 11 Iunie 2012
Este necesar sa ii dati o copie a contractului de vanZare-cumparare. In felul acesta deveniti membru al asociatiei de proprietari si este completata si cartea de imobil.
va multumesc, dar ce prevedere legala , artx din legea y, ma obliga sa fac acest lucru?
gerberga a scris:

In felul acesta deveniti membru al asociatiei de proprietari


In temeiul disp art 7 din L nr 230/2007
Inscrierea ulterioara in asociatia de proprietari a proprietarilor care nu au fost prezenti la adunarea generala de constituire se face la cererea scrisa a acestora,fara alte formalitati

@buiavasi

Cartea de imobil a fost şi este obligatorie, conform Legii nr. 105/1996 cu modificările şi completările ulterioare.
Aceasta reprezintă evidenţa tuturor locuitorilor din bloc şi este necesară numai poliţiei în cazuri extreme privind identificarea şi găsirea infractorilor.
În cartea de imobil se înscriu:
Numele şi prenumele fiecărei persoane care locuieşte în bloc, indiferent că este proprietar, chiriaş ori rezident, actul de identitate (denumire, serie, număr), locul şi data naşterii, prenumele părinţilor.
Adresa de domiciliu stabil a persoanei flotante care locuieşte temporar în imobil.
Data intrării în imobil, data plecării din imobil şi locul unde s-a mutat persoana.

Daca apreciati ca documentul solicitat contine date strict personale ,aveti dreptul sa realizati copie in care stergeti datele/precizarile pe care le considerati cu caracter personal
"g) la dobandirea proprietatii, sa depuna in copie, la asociatie, actul de proprietate."
Anexa la Hotararea nr 1588/19.12.2007 (Norme metodologica...) art. 12 lit. B al. g.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Cartea de imobil-esti obligat sa treci c.n.p si locul de munca ? ContSters290057 ContSters290057 Fac urmatoarea intrebare: Esti obligat de lege sa treci in cartea de imobil CNP si locul de munca ? Sau administratorul comite un abuz ? Ce poate sa faca ... (vezi toată discuția)
Corectitudine solicitare isct isct Buna ziua, Am urmatoarea nelamurire: presedintele asociatiei de proprietari ne-a solicitat noua, proprietarilor, depunerea de copie dupa actul casei si ... (vezi toată discuția)
Trecerea in cartea de imobil liliana81 liliana81 Buna ziua. Va rog,daca stiti ce trebuie sa transmit la asociatia de proprietari pentru a ma trece in cartea de imobil? totusi nu as vrea sa dau CNP-UL, este o ... (vezi toată discuția)