avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 900 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Codul rutier, contravenţii şi ... buna ziua ! furt de identitate????
Discuție deschisă în Codul rutier, contravenţii şi probleme conexe

buna ziua ! furt de identitate????

am primit acasa o citatie cum ca sunt citat la judecatoria x pentru solutionarea unui caz in care eu as fi implicat , conducand masina y ! Eu nu am nici o idee despre asa ceva ,deci nu eram eu la volan , nici nu stiu pe nimeni cu o marca si cu numarul acela de masina !
am fost la primarie si am constatat ca am si 3 amenzi primite pentru centura , dar nu le-am luat eu !!!

Daca cineva imi foloseste identitatea politisti aia cum naiba da amenzi asa? fara acte?

Vreau sa dau in judecata politia pentru daune morale si pentru ca nu a verificat foarte bine faptuitorul care a produs aceste fraude !

Ce pot face???
Cel mai recent răspuns: Suciu Camelia , Consilier juridic 23:25, 12 Iunie 2012
Pentru a preintampina situatiile neplacute,initial trebuie sa va asumati responsabilitatea sa dati curs citatiei comunicate,urmand ca in fata instantei de judecata sa va expuneti si sa va probati punctul de vedere
Ulterior va puteti adresa la SPR unde sa clarificati situatia
Organul constatator al contraventiei nu este vinovat,deoarece acesta a consemnat datele in PV in raport de documentul de identitate pus la dispozitie ca act unilateral de vointa al contravenientului
Analizati variantele in care un tert a intrat in poseia documentelor dvs de identitate
Judecatoria(prin politie) identifica sigur cine este proprietarul autoturismului y,iar proprietarul stie sigur cui a vandut sau imprumutat autovehiculul,daca nu l-a condus chiar el.
Ar fi bine sa va prezentati la judecatorie la termenul citat cu datele concrete si pentru celelalte amenzi pe care le-ati primit pentru faptele comise de alta persoana in numele dumneavoastra,dupa cum sustineti

Dupa ce va edificati la judecatorie despre ce este vorba,puteti sa luati o hotarire in legatura cu ce puteti face in continuare si pe cine puteti actiona in judecata
Ultima modificare: Marți, 12 Iunie 2012
Gabriela Pintea, Consilier juridic
Bună seara,
Asa cum au spus si ceilalti doi juristi mergeti la judecatorie si edificati-va asupra cauzei, prezentand si sustinandu-va cauza. Eventual cereti instantei sa solicite verificari la Serviciul de inmatriculari de pe raza teritoriala unde domiciliati prin care sa se dovedeasca faptul ca dumneavoastra nu ati avut in proprietatea aceea masina la cere se face referire. In dimineata procesului puteti merge la judecatorie, cu jumatate de ora fata de ora la care se precizeaza ca incepe procesul, si sa solicitati grefierului sa va dea sa studiati dosarul. In dosar vedeti ce acte sunt depuse si cititi si vedeti despre ce este vorba. Sau puteti merge la arhiva judecatoriei si sa solicitati studierea dosarului inainte de termen pentru a va putea face apararile si a depune dovezile in fata judecatorului.
Referitor la datul politiei in judecata, dumneavoastra o puteti da, dar daca a prezentat o carte de identitate falsa cu toate datele dumneavoastra, agentul constatator chiar ca nu prea se poate pronunta asupra veridicitatii actului de identitate. In strada el solicita verificari celor aflati in fata unui calculator cu baze de date si de acolo i se spune ce si cum.
Desigur faceti si o petitie catre politie in care sa solicitati lamuriri despre caz, si de asemenea adresati-va si dumneavoastra serviciului inmatriculari sa vedeti ce va spun.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Mașină vândută acum mai mult de 6 luni circulă în continuare cu rca pe numele meu. ce se poate face ca actualul proprietar să nu poată încheia rca pe numele meu? bogdan90tl bogdan90tl Buna ziua, In luna Februarie a acestui an am vandut masina personala, cu contract de vanzare-cumparare, scoasa de la Fisc de pe numele meu si copie a ... (vezi toată discuția)
Talharie MarianAlexandru MarianAlexandru Bună seara [editat - sunteti pe Avocatnet]. Acum aproximativ un an de zile mi s-a furat un telefon mobil, lângă mine fiind prietenii care au văzut totul. ... (vezi toată discuția)
Contestatie amenda radar - care e procedura? pop sorin pop sorin buna,poate ma informeaza si pe mine cineva...in 16.04.2008 am vandut auto aflat pe numele meu la finante,am radiat masina,am toate documentele probatoare...in ... (vezi toată discuția)