avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1179 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Codul rutier, contravenţii şi ... contestatie amenda radar - care e procedura?
Discuție deschisă în Codul rutier, contravenţii şi probleme conexe

contestatie amenda radar - care e procedura?

buna,poate ma informeaza si pe mine cineva...in 16.04.2008 am vandut auto aflat pe numele meu la finante,am radiat masina,am toate documentele probatoare...in 29.04.2008 cumparatorul care inca nu o declarat masina la finante este surprins de radarul fix si imi vine mie hartie cum sa ofer informatii despre situatia auto si cine se afla la volan...am zis ca so mai modernizat politia,bravo!!da pe dracu ca dupa 2 sapt dupa ce am trimis copie dupa acte ...imi vin 2 procese verbale de contraventie si amenda cu cuncte ....acum politia zice sa contest la judecatorie...am trimis actele la judecatorie prin posta si imi vine foaie ca am proces cu politia...no ma...c sa fac si cum?????
Cel mai recent răspuns: Aurelian Cîcu , Consilier juridic 18:59, 31 Octombrie 2008
Va duceti la Judecatoria care v-a trimis citatia (banuiesc ca ati primit citatie) si in fata Judecatorului invocati exceptia lipsei calitatii de contravenient, motivata de faptul ca la data incheierii procesului verbal de contraventie nu mai erati posesorul/proprietarul autovehiculului aflat in discutie.Depuneti in copie xerox actele de vanzare-cumparare si dovada de la Adm.Finan. cu radierea masinii.Solicitati si anularea punctelor-amenda.
Ce foaie v-a venit de la judecatorie ??? :hm:
Cred ca este citatie prin care vi se comunica data si ora procesului.
Mergeti la termenul stabilit pentru judecata cu copii de pe actele prin care ati vandut masina si ati radiat-o de la Fisc. Trebuie sa aveti asupra dvs si originalele in cazul in care vi le solicita instanta. In fata instantei sustineti ca din data de masina nu mai este in proprietatea dvs , ci a noului proprietar si , prin urmare, nu mai aveati cum sa conduceti masina.
Ultima modificare: Joi, 30 Octombrie 2008
Cornel Vasile, Consilier juridic
multumesc de raspuns...asa e si normal sa fie .
Eventual faceti copii legalizate dupa actele originale prin care dovediti ca ati vandut masina si, asa cum v-au sfatuit distinsii colegi mai sus, solicitati judecatorului sa tina cont de situatia in fapt ca nu aveati cum sa fiti la volanul masinii deoarece nu mai era in posesia dumneavoastra iar politia nu a tinut cont de aceste precizari. Totodata solicitati anularea proceselor verbale cat si a amenzii si punctelor de penalizare.

PS Masina este radiata?
Ultima modificare: Marți, 4 Noiembrie 2008
Aurelian Cîcu, Consilier juridic

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

2 procese castigate cu cnadnr, ref. la taxa rovinietei, acum eu pot da in judecata cnadnr sau firma care tine softul companiei pentru timpul pierdut sa merg in provincie la procese ? GHEORGHIU RAMIRO GABRIEL GHEORGHIU RAMIRO GABRIEL buna ziua, Cazul meu este urmatorul : am vandut un autoturism Chevrolet Aveo si noul proprietar nu a platit rovinieta, masina a fost surprinsa mergand fara ... (vezi toată discuția)
Masina vanduta in anul 2008 ricflo ricflo Am vandut o masina unei persoane juridice in anul 2008, eu fiind persoana fizica, am radiat masina de la adm. financiara si toate actele, radierea de la adm. ... (vezi toată discuția)
Amenda pentru rovinieta Marykapa Marykapa Buna ziua...Am avut o masina si in luna august am vanduto unui om care a vazut anuntul pe internet...Am incheiat un contract de vanzare-cumparare, am scoso de ... (vezi toată discuția)