avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 557 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Procedura în faţa instanţei ... 2 Procese castigate cu CNADNR, ref. la taxa ...
Discuție deschisă în Procedura în faţa instanţei civile - reguli, acte, termene, căi de atac

2 Procese castigate cu CNADNR, ref. la taxa rovinietei, acum eu pot da in judecata CNADNR sau firma care tine softul companiei pentru timpul pierdut sa merg in provincie la procese ?

buna ziua,

Cazul meu este urmatorul :
am vandut un autoturism Chevrolet Aveo si noul proprietar nu a platit rovinieta, masina a fost surprinsa mergand fara rovinieta, am avut doua procese pentru acelasi proces verbal de constatare a contraventiei si am demonstrat ca nu mai eram proprietar nici macar la Directia de Impozite si Taxe, a fost anulat procesul verbal, dar pentru timpul meu pierdut sa merg de doua ori in provincie si banii pierduti cu benzina etc pot sa dau in judecata CNADNR sau firma care tine softul CNADNR pentru ca nu am nici o vina ca nu au soft comun cu cei de la impozite si taxe ?
Cel mai recent răspuns: polloctav , utilizator 17:22, 13 Septembrie 2013
De ce nu ati trimis documentele doveditoare prin posta mai ales ca este permis acest lucru? Cred ca era mai simplu si nu trebuia sa va deplasati personal. Aveati probe care demonstrau faptul ca masina nu va mai apartea la data depistarii in trafic fara rovinieta.
Pretentiile de despagubire trebuia sa le mentionati in instanta la momentul prezentarii probelor.
Cheltuielile cu deplasarea dvs. in provincie constituie cheltuieli de judecata la care este obligata partea care pierde procesul.
Daca nu au fost solicitate cheltuieli de judecata in timpul procesului, le mai poate solicita dupa incheierea procesului?
In ce cuantum se pot cere daune morale?
Ar trebui facut un proces sa zicem colectiv, cu reclamanti care au patit ca mine ?
Adica s-au trezit ca trebuie sa piarda timp si bani sa demonstreze ca nu au facut fapte de care erau invinuiti- adica au circulat fara rovinieta ???
Daca nu ati cerut cheltuielile de judecata in procesele respective, atunci puteti sa le cererti pe calea unui alt process separate in termen de 3 ani de la ramanerea definitive a procesului respectiv sau de cand ati efectuat cheltuielile....Insa cum de nu v-au radiat din evidenta cei de la politie incepand cu data vanzarii, adica a radierii vehicolului de pe numele dvs? e ciudat ca s-a intamplat asa ceva.Probabil ca ati facut doar acte de mana si nu ati radiat masina astfel ca nu se cunoastea un alt proprietar decat dvs.....In caz contrar puteti recupera cheltuielile de la CNADNR dar sa dovediti ca le-ati efectuat cu procesele respective, altfel nu vi se admit....success.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Cu un certificat de grefa pot obtine un certificat fiscal? carmen8401 carmen8401 buna ziua, am si eu o problema de 2 ani de zile, am vandut un auroturisn marca espero in iunie 2009,am facut contract de vanzare cumparare, in aceeasi zi am ... (vezi toată discuția)
Recurs la o plangere contraventionala data de cnadnr piciugabriel piciugabriel Am vandut o masina in data de 10.08.2012,in aceeasi zi am radiat-o de la finante ,am dovada radiarii. Dupa 5 luni incep sa primesc un lung sir de amenzi ... (vezi toată discuția)
Amenda rovinieta auto vandut raspuns intampinare ruxst ruxst Buna ziua, In 2007 am vandut o masina pe care am radiat-o in acel moment de la fisc, nu si de la politie. In 2011 am primit 7 procese verbale de constatare a ... (vezi toată discuția)