avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1084 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Şomaj, concediu creştere copil, ... indemnizatie crestere al doilea copil
Discuție deschisă în Şomaj, concediu creştere copil, asigurări sociale şi asistenţă socială

indemnizatie crestere al doilea copil

Buna ziua. Problema mea este urmatoarea: Primul copil implineste 2 ani pe 14 iunie 2012, la data de 15.06.2011 se naste al doilea copil/. Pentru ca pe 14.06.2012 primul copil implineste 2 ani, trerbuie sa depunem dosar pt. indemnizatie al doilea copil. Intrebarea este urmatoarea: Care este termenul de depunere si ce trebuie sa cuprinda dosarul pentru indemnizatie al doilea copil ?
1. Dosarul pentru CCC2 contine aceleasi documente pe care le-ati avut si in dosarul pentru CCC2.

2. - Mai intai faceti o cerere catre angajator prin care solicitati incetarea suspendarii CIM si reluarea activitatii in baza aceluiasi CIM, incepand cu data de 15.06.2012.
- Tot atunci prezentati angajatorului certificatul medical pentru concediul de maternitate (lauzie) pentru al doilea copil, incepand cu data de 15.06.2012.

3. Apoi cand doriti sa intrati in CCC2 procedati la fel ca la CCC1.
Asta inseamna ca medicul de familie emite acum certificat medical pentru concediul de maternitate, desi copilul nr. 2 este nascut de un an de zile? Avem nevoie de acesta pentru depunere dosar indemnizatie copil nr. 2?
1. Cred ca nu am inteles eu bine, din exprimarea dvs., si v-am dat un raspuns gresit.

2. Deoarece al doilea copil s-a nascut in timp ce erati in CCC1 veti intra direct in CCC2 imediat ce se termina CCC1.

3. Indemnizatia pentru CCC2 va fi aceeasi ca la CCC1.

4. Faceti o cerere catre angajator prin care solicitati prelungirea suspendarii CIM pentru a intra in CCC2 (atasati si o copie dupa certificatul de nastere a celui de al doilea copil).

5. - Cu decizia de prelungire a suspendarii CIM si cu o copie dupa certificatul de nastere a celui de al doilea copil va prezentati la Primarie si completati o cerere de prelungire a CCC1 cu CCC2.
- Nu mai este nevoie sa faceti un alt dosar.
Acum am inteles , va multumesc frumos pentru raspuns.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Sarcina din timpul concediului de crestere a copilului irinagrecu irinagrecu Buna ziua, Am nascut in data de 10.07.2015. Acum fetita mea are 6 luni. As vrea sa raman iar insarcunata si sa beneficiez in continuare de concediu pt. ... (vezi toată discuția)
Concediu de crestere a copilului laura333 laura333 am un baietel care pe 19 oct implineste 2 ani, tb sa nasc un alt baietel in jurul aceleiasi date, intrebarea mea ar fi: daca nasc pe 19 oct, intru direct in ... (vezi toată discuția)
Nelamurire privind intrarea din cic1 in prenatal si cic2 giugiuc giugiuc Buna ziua,numele meu este Mariana si as avea si eu nevoie de cate va lamuriri....momentan sunt in CIC1 pana pe 5.08.2012 si sunt insarcinata cu al doilea bebe ... (vezi toată discuția)