avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 431 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Procedura în faţa instanţei ... Citatie in calitate de parte vatamata pentru fond art ...
Discuție deschisă în Procedura în faţa instanţei penale - reguli, acte, termene, căi de atac

Citatie in calitate de parte vatamata pentru fond art 215 c.pen.-lamuriri

Buna ziua. Am primit o citatie din care citez " Subsennatul A (adica eu) cu domiciliu etc...,este chemat in aceasta instanta ,camera Sala1 penal,fond penal fp8,in ziua de xx xx xxxx ,ora x:xx,in calitate de parte vatamata,in proces cu X in calitate de inculpat, Y in calitate de inculpat pentru Fond -inselaciunea (art.215 C.p.).
Partea citata are dreptul la un aparator cu care sa se prezinte la termenul fixat.
In cazurile prevazute de art.171 alin.2 si 3 Cod Procedura Penala,apararea este obligatorie, iar in cazul in care partea nu isi alege aparator cu care sa sa prezinte la termenul fixat, i se va desemna un aparator din oficiu.
In vederea exercitarii dreptului la aparare,partea citata poate sa consulte dosarul aflat la arhiva instantei.
Partea careia, personal, prin reprezentant sau aparator ales sau prin functionarul sau persoana insarcinata cu primirea corespondentei, i s-a inmanat in mod legal citatia pentru un termen de judecata nu mai este citata pentru termenele ulterioare, ciar daca ar lipsi la vreunul dintre aceste termene cu exceptia situatiilor in care prezenta acestora este obligatorie porivit legii."
Am intrat pe acest forum in speranta de a ma ajuta cu acesti termeni judiciari pentru ca nu cunosc nimic din acest domeniu si vrea sa stiu cum este mai bine de facut .
Intrebarile mele acum sunt ?
1.Ce inseamna fond penal ?
2.Ce inseamna"in calitate de inculpat pentru Fond"?
3.Trebuie sa imi caut un avocat(a)?,sau este bun si cel din oficiu?,tinand cont ca eu sunt din BV. iar instanta este la VN.
Va multumesc si astept raspunsurile voastre !.
Cel mai recent răspuns: ynocentta , utilizator 00:07, 14 Iunie 2012
ati fost inselat de cineva care a fost trimis in judecata. fiind parte vatamata, este normal sa fiti citat ca sa va prezentati pct de vedere cu privire la faptele petrecute.
nu primiti avocat din oficiu deoarece nu sunteti inculpat, ci parte vatamata. Un avocat nu este esential insa este recomandabil, asta si un functie de suma ce ati pierdut-o.
1. Ce inseamna fond penal?
- s-a desfasurat o urmarire penala, iar procurorul a trimis dosarul in faza de judecata, deci exista un dosar penal care se judeca in prima instanta.

2.Ce inseamna"in calitate de inculpat pentru Fond"?
- inculpatul este cel care a savarsit infractiunea de inselaciune si este trimis in judecata.

3.Trebuie sa imi caut un avocat(a)?,sau este bun si cel din oficiu?,tinand cont ca eu sunt din BV. iar instanta este la VN.
- dvs. sunteti partea vatamata, deci cel inselat si nu veti primi avocat din oficiu, dar va puteti lua un avocat, in situatia in care considerati ca este necesar.

Atentie, daca nu v-ati constituit inca parte civila (adica daca nu ati facut o cerere prin care sa precizati ca vreti sa va recuperati prejudiciul, aratand care este acesta) aveti posibilitatea sa o faceti pana la citirea actului de sesizare de catre grefier (a rechizitoriului), care, de regula, se citeste la primul termen de judecata.
In primul rand va multumesc de raspuns ,iar in al doilea revin cu o alta intrebare "eu am cumparat o masina in valoare de 4000E de la un asa zis proprietar ,ca urmare sa aflu ca de fapt masina nu era al lui .El inculpatul facuse un schimb de masini cu proprietarul de drept si inselandul si pe acela .Drept urmare l-am dat in judecata si eu si proprietarul masini de la mine ,bineinteles ca am fost la politie am facut plangere dupa care am fost citat de un procuror ,acolo la fel am facut plangere, acesta spunandumi ca eu sunt cumparator de buna credinta si ca nu imi va lua masina paina cand nu se termina procesul. Idea este ca eu daca nu imi iau un avocat ce se poate intampla ?
Va multumesc de raspuns !!!
Daca nu va angajati persoana specializata care sa cunoasca temeinic speta,documentele din dosar,exista posibilitatea daca nu stapaniti procedura ,sa nu va reprezentati si sa nu va aparati interesele ,respectiv sa nu determinati instanta de judecata sa dispuna o solutie favorabila dvs

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Ajutorrrrrrrrrrrr BOGDAN EUGEN BOGDAN EUGEN IN PRIMUL RAND VA SALUT, AM O MARE DILEMA! AM PRIMIT O CITATIE CARE SUNA CAM ASA:EU X, IN CALITATE DE PETENT, IN PROCES CU PERSOANA Y IN CALITATE DE ... (vezi toată discuția)
Parte vatamata furt din auto ionutz05cti ionutz05cti Buna seara! Incerc sa fiu cat mai concis, fara a omite ceva... In aprilie mi s-a spart , masina, mi s-a sustras detectorul radar, pe care la cateva zile l-am ... (vezi toată discuția)
Lamurire masuri si exceptii dispuse de judecatorul de camera preliminara Paul2017 Paul2017 Buna ziua, Ce inseamna mai exact: - obiectul dosarului: masuri si exceptii dispuse de judecatorul de camera preliminara in calitate de inculpat? - ... (vezi toată discuția)