ati fost inselat de cineva care a fost trimis in judecata. fiind parte vatamata, este normal sa fiti citat ca sa va prezentati pct de vedere cu privire la faptele petrecute.
nu primiti avocat din oficiu deoarece nu sunteti inculpat, ci parte vatamata. Un avocat nu este esential insa este recomandabil, asta si un functie de suma ce ati pierdut-o.
1. Ce inseamna fond penal?
- s-a desfasurat o urmarire penala, iar procurorul a trimis dosarul in faza de judecata, deci exista un dosar penal care se judeca in prima instanta.
2.Ce inseamna"in calitate de inculpat pentru Fond"?
- inculpatul este cel care a savarsit infractiunea de inselaciune si este trimis in judecata.
3.Trebuie sa imi caut un avocat(a)?,sau este bun si cel din oficiu?,tinand cont ca eu sunt din BV. iar instanta este la VN.
- dvs. sunteti partea vatamata, deci cel inselat si nu veti primi avocat din oficiu, dar va puteti lua un avocat, in situatia in care considerati ca este necesar.
Atentie, daca nu v-ati constituit inca parte civila (adica daca nu ati facut o cerere prin care sa precizati ca vreti sa va recuperati prejudiciul, aratand care este acesta) aveti posibilitatea sa o faceti pana la citirea actului de sesizare de catre grefier (a rechizitoriului), care, de regula, se citeste la primul termen de judecata.
In primul rand va multumesc de raspuns ,iar in al doilea revin cu o alta intrebare "eu am cumparat o masina in valoare de 4000E de la un asa zis proprietar ,ca urmare sa aflu ca de fapt masina nu era al lui .El inculpatul facuse un schimb de masini cu proprietarul de drept si inselandul si pe acela .Drept urmare l-am dat in judecata si eu si proprietarul masini de la mine ,bineinteles ca am fost la politie am facut plangere dupa care am fost citat de un procuror ,acolo la fel am facut plangere, acesta spunandumi ca eu sunt cumparator de buna credinta si ca nu imi va lua masina paina cand nu se termina procesul. Idea este ca eu daca nu imi iau un avocat ce se poate intampla ?
Va multumesc de raspuns !!!
Daca nu va angajati persoana specializata care sa cunoasca temeinic speta,documentele din dosar,exista posibilitatea daca nu stapaniti procedura ,sa nu va reprezentati si sa nu va aparati interesele ,respectiv sa nu determinati instanta de judecata sa dispuna o solutie favorabila dvs