avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 509 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... succesiune
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

succesiune

Buna ziua.Am o prietena careia i-a decedat unchiul (prin alianta).Matusa ei a murit acum vreo 10 ani,acum el.Nu aveau copii.Singurele rude apropiate in viata sunt mama unchiului lor,mama matusei si nepoatele ( copii fratelui matusei-adica tatal prietenei mele).Unchiul nu avea frati.Acum au deschis succesiunea niste veri de ai lui pentru un apartament care a fost al unchiului si matusei preietenei mele.Ea, ca nepoata - fiica fratelui sotiei decedate , si mama decedatei au dreptul la apartament?Bineinteles si mama unchiului care tocmai a decedat.Sau numai rudele unchiului ?
Cel mai recent răspuns: looly , utilizator 07:48, 12 Iunie 2012
Daca nu exista copii ai defunctilor, au dreptul la mostenire parintii acestora si fratii (iar daca vreun frate este decedat, vin descendentii sai).
Multumesc!

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Buna ziua. prezentam cazul: a (sot), b (sotie), c (fiu) razvypitesti razvypitesti Buna ziua. Prezentam cazul: A (sot), B (sotie), C (fiu) \"A\" adecedat, B a decedat, fiul ,C la fel \"A\" mai are/a avut 3 frati (unii in viată, alții ... (vezi toată discuția)
Mostenire ruda indepartata gabiK71 gabiK71 buna ziua As avea o intrebare in legatura cu mostenirea unei garsoniere.Mi-a murit un unchi(de fapt un nepot a bunicii mele,mama lui si bunica mea erau ... (vezi toată discuția)
Drept de mostenire verisoara mea primara a decedat fara mostenitori . rudele cele ... ALEXANDRU BUJOR ALEXANDRU BUJOR Verisoara mea primara a decedat fara mostenitori . Rudele cele mai apropiate in viata sintem 5 verisori primari veniti din tati care sint frati cu tatal ... (vezi toată discuția)