avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 757 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... Partaj bunuri Imobile
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

Partaj bunuri Imobile

Buna ziua,
Am o intrebare mai complicata si anume: am o cunostinta care in anul 2005 a divortat. In hotararea definitiva de divort, pe langa partajul unor bunuri mobile (mobila, electrocasnice, autoturism) se specifica faptul ca ramane la actualul domiciliu pana isi va dobandi o locuinta proprie. Sa va spun de ce instanta a hotarat astfel:
- Cunostinta mea locuieste si acum impreuna cu fosta sotie si fostul socru in casa care apartine fostului socru, fosta sotie nedetinand nimic pe numele ei;
- Inainte de divort, impreuna cu fostul socru, a construit o casa langa Bucuresti in com Peris, terenul fiind tot pe numele fostului socru; amandoi au contribuit cu bani la achizitionarea terenului si construirea casei, cunostinta mea vanzand un apartament cu 2 camere si o garsoniera, practic ramanand fara nici un bun imobil; apartamentul si garsoniera nu au fost dobandite in timpul casniciei, ci au fost mosteniri;
- Intelegerea de dupa divort cu fostul socru a fost urmatoarea: cunostinta mea se ocupa de vanzarea casei de la Peris pentru a putea dobandi locuinta proprie (apartament cu 2 sau 3 camere, nimic exagerat) iar diferenta de bani care mai rezulta, daca mai rezulta, ii revine fostului socru. Din cauza pretentiilor financiare exagerate ale fostului socru (diferenta de bani trebuind sa fie de 30.000 euro), dar si a crizei financiare, nici in ziua de azi nu a reusit sa vanda casa.
- In prezent fostul socru i-a propus conostintei mele urmatorul lucru: ii trece casa de la Peris pe numele ei cu conditia sa i se achite 13.000 euro in 65 transe egale a cate 200 euro (printr-un act incheiat la notar), cu conditia sa se mute in acea casa, existand riscul sa fie evacuat dobandind locuinta proprie.Trebuie precizat faptul ca imobilul de la Peris nu e finalizat din punct de vedere al constructiei si nu poate fi locuit. A chemat pe cineva sa faca un deviz si costa cel putin 20.000 euro pentru a-l face locuibil. Drept urmare, 20.000 euro + 13.000 euro = 33.000 euro, bani de care cunostinta mea nu dispune si nici salariul nu ii permite sa faca un credit bancar. Fostul socru il ameninta cu chemarea in instanta.

Ce are de facut cunostinta mea in situatia de fata?

Ultima modificare: Luni, 11 Iunie 2012
ane mari, utilizator

Alte discuții în legătură

Bună ziua În urma divorțului amiabil la notar a rămas problema ... Adrian 1965 Adrian 1965 Bună ziua În urma divorțului amiabil la notar a rămas problema situației locative. Apartamentul este bun dobândit de mine înaintea căsătoriei. ... (vezi toată discuția)
Drepturi in urma partajului cami250786 cami250786 Buna ziua, Sunt mama a doi copii -fata de 25 ani si baiat de 23 ani ,am divortat in anul 1993 de sot iar in urma acestui divort mi s-au atribuit casa si copii ... (vezi toată discuția)