avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 553 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... angajare pensionar o pensie de invaliditate de la ...
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

angajare pensionar o pensie de invaliditate de la Asociatia Surzilor

Buna ziua,
Intrebarea mea este daca poate fi angajat cu program normal pe perioada nedeterminata un pensionar cu pensie de invaliditate gr.3 de la Asociatia Surzilor?
Cel mai recent răspuns: IldikoB , utilizator 09:04, 14 Iunie 2012
Cei pensionati pe invaliditate nu pot lucra. Asociatia Surzilor (ANSR) nu ofera nici un fel de pensie.
cred ca cei cu gradul III pot fi angajati, dar numai cu 4 ore si pe perioada determinata....
IldikoB a scris:

cred ca cei cu gradul III pot fi angajati, dar numai cu 4 ore si pe perioada determinata....

Corect

Art. 69
In raport cu gradul de reducere a capacitatii de munca, invaliditatea este:
a) de gradul I, caracterizata prin pierderea totala a capacitatii de munca si a capacitatii de autoingrijire;
b) de gradul II, caracterizata prin pierderea totala a capacitatii de munca, cu pastrarea capacitatii de autoingrijire;
c) de gradul III, caracterizata prin pierderea a cel putin jumatate din capacitatea de munca, persoana putand sa presteze o activitate profesionala, corespunzatoare a cel mult jumatate din timpul normal de munca.
perioada poate fi nedeterminata?
Perioada c.i.m. poate fi fie determinata, fie nedeterminata ...

Alte discuții în legătură

Are voie un angajat pensionar de boala grad iii sa lucreze 8 ore pe zi? Balos_I Balos_I Dupa Lege, pensionarul de boala grad III, are [b]dreptul[/b] la munca legala, 4 ore pe zi,si poate cumula salarul primit cu pensia primita de la stat. Din ... (vezi toată discuția)
Pensie medicala tomasso tomasso Beneficiaz de pensia medicala grad 3,art.114,alin.1 lit.f din legea 263/2010. Care sant conditiile de indeplinit cf.legislatiei pentru a fi angajat salariat si ... (vezi toată discuția)
Bună ziua, comisia medicală m-a încadrat în gradul iii de ... URIAS URIAS Bună ziua, Comisia medicală m-a încadrat în gradul III de invaliditate, cu drept de muncă de 4 ore, însă angajatorul mi-a spus că îmi suspendă ... (vezi toată discuția)