avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 401 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... angajare pensionar o pensie de invaliditate de la ...
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

angajare pensionar o pensie de invaliditate de la Asociatia Surzilor

Buna ziua,
Intrebarea mea este daca poate fi angajat cu program normal pe perioada nedeterminata un pensionar cu pensie de invaliditate gr.3 de la Asociatia Surzilor?
Cel mai recent răspuns: IldikoB , utilizator 09:04, 14 Iunie 2012
Multumesc. Daca totusi e angajata pe 8 ore se poate intampla sa-si piarda pensia?
A mai fost incadrata pe post de programator cu 8 ore. Este legal, corect ?
Va trebui sa i se faca c.i.m. cu timp partial de 4 ore/zi ..

Legea nr.263/2010:
Art. 114
(1) In sistemul public de pensii, plata pensiei se suspenda incepand cu luna urmatoare celei in care a intervenit una dintre urmatoarele cauze:
.......
f) pensionarul de invaliditate, incadrat in gradul III, se regaseste in una dintre situatiile prevazute la art. 6 alin. (1) pct. I sau II, depasind jumatate din programul normal de lucru al locului de munca respectiv;
.....
Multumesc

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Are voie un angajat pensionar de boala grad iii sa lucreze 8 ore pe zi? Balos_I Balos_I Dupa Lege, pensionarul de boala grad III, are [b]dreptul[/b] la munca legala, 4 ore pe zi,si poate cumula salarul primit cu pensia primita de la stat. Din ... (vezi toată discuția)
Pensie medicala tomasso tomasso Beneficiaz de pensia medicala grad 3,art.114,alin.1 lit.f din legea 263/2010. Care sant conditiile de indeplinit cf.legislatiei pentru a fi angajat salariat si ... (vezi toată discuția)
Bună ziua, comisia medicală m-a încadrat în gradul iii de ... URIAS URIAS Bună ziua, Comisia medicală m-a încadrat în gradul III de invaliditate, cu drept de muncă de 4 ore, însă angajatorul mi-a spus că îmi suspendă ... (vezi toată discuția)