avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 862 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Paşapoarte, cărţi de ... NUME GRESIT BULETIN
Discuție deschisă în Paşapoarte, cărţi de identitate, acte de stare civilă - formalităţi, obţinere, probleme

NUME GRESIT BULETIN

Buna ziua,

Revin pe forumul D-voastra. cu urmatoarea problema la care sper sa existe o rezolvare fara prea multa bataie de cap.
Buletinul bunicei mele, care a fost schimbat acum vreo 40 de ani, am constatat acum cateva zile ca are numele gresit, in sensul ca s-au gresit doua litere la nume. Care credeti ca este cea mai rapida rezolvare a problemei (ma gandeam la o adeverinat eliberata de politie ) in conditiile in care toate actele ( si aici ma refer in primul rand la dosarul de pensionare) ce au fost generata dupa data respectiva au numele de familie eronat pe ele.

Mentionez ca certificatul de casatorie a fost realizat pe numele corect (a fost utilizat buletinul inainte de a se schimba) si ca din pacate bunica nu mai este deplasabila.

Multumesc anticipat si sper sa se gaseasca o solutie cu cat mai putina hartogaraie si cat mai putin timp pierdut.
Cel mai recent răspuns: razwy13 , utilizator 23:35, 11 Iunie 2012
Timp de 40 de ani nu a fost evidentiata eroarea materiala privind numele titularului?
Pentru remedirea situatiei faceti solicitare la serviciul de evidenta computerizata a persoanelor responsabil,desfasurati procedura legala de eliberare CI nou
Daca solicitantul nu se poate deplasa,desfasurati demersuri la notar in vederea incheierii de procura notariala,in baza careia tert sa poata solicita eliberarea documentului
Va multumesc pentru raspunsul oferit.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Greseala de nume in mostenire rian86 rian86 Buna ziua Am incheiat astazi un antecontract de vanzare cumparare la un notar. Am pus un termen de 90 de zile pana la contractul final cu mentiunea ca in ... (vezi toată discuția)
Rectificare acte stare civila. dandanaua dandanaua p.aristica a murit in urma cu 10 ani.Mostenitorii vor sa dezbata succesiunea in instanta, dar, in certificatul de nastere al fiicei, prenumele tatalui este- ... (vezi toată discuția)
Acte sataklara sataklara Am observat, adică am fost sesizată ca este o eroare in certificatul meu de naștere, unde prenumele tatălui meu este trecut Martin in loc de Marton ( ... (vezi toată discuția)