avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 694 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Şomaj, concediu creştere copil, ... Art. 12 nr.448/2006
Discuție deschisă în Şomaj, concediu creştere copil, asigurări sociale şi asistenţă socială

Art. 12 nr.448/2006

Buna ziua sunt o persoana cu grad de handicap mediu si beneficiam pana in luna martie de o indemnizatie crestere copil in val. de 150 roni, insa pe luna martie nu am mai primit acea indemnizatie. Cei drept nici nu am incercat sa vad dece pt. o luna, la cat e de alergat renuntates. Insa azi am ptimit un plic recomandat in care sunt instintata de AGENTIA PLATI SI INSPECTIE SOCIALA in care ( art 4 solicita sa restitui bani ”necuveniti” pe ianuarie si februarie in termen de 15 zile, dupa acest termen decizia devine titlu executoriu fara nici o alta formalitate si se supune executarii silite in conditiile dispozitiilor imperative privind executarea silita a creantelor bugetare).
(art 6 Decizia poate fi contestata in termen de 30 de zile la ei si daca nu-s multumita de raspunsul lor iar in 30 de zile pot ataca la tribunal)

Ma irita chestia asta ce tampit pot sa fi sa i-mi dai termen 30 de zile dar tu dupa 15 zile ma executi .... adica termenul real e doar 10 zile in care ai timp de ceva. Iar la faza cu bani ”necuveniti” i-as da un pumn in fata acelui dobitoc cum poti sa spui asa ceva tampitule mai bine zicea asfel : ne cerem scuze in numele personalului nostru incompetent de a va sista plata pe luna ian. si feb. conform noilor legi (in care pers. cu handicap mediu nu mai beneficiaza de indemnizatie) acestia find alocati din bugetul .... va rugam sa-i restituiti intrun timp cat mai curan posibil, va punem adresa de email la disp. sa ne instintati cand puteti resturna suma sau va asteptam la sediul nostru din.... . Insa asa pt. ceva mai trebuie sa treaca 10 ani.
Si eu i-mi cer scuze pt. vocabularul de mai de sus dar din cauza acestor batai de joc incep sa-mi pierd calmu, chiar ma-m saturat sa vad tot felul de mucosi la birouri care nici nu se spala dim. acasa dar ne trateaza cu (tu, ce vrei, zi) sunt total pe langa si totus o sustin pe a lor de te mai plimba pe la 3 birouri pana cand revi tot la ei, si apoi tot ei ( ce v-am zis d-na) cica stiau dar nu recunosc am fost fraer/ fraera si si te-am pus sa alergi degeaba. Cred ca 2 doua ori pe luna ma lovesc de genurile astea ”stralucite”.

Bun revenind la subiect sunt luata pe sus si nu pot plati suma asta in 15 zile cum procedez? si legal erea ca ei sa ma anunte sa nu ridic bani sau mai simplu nu i-mi alimenta contul. La ce sa fiu eu silita pt. incompetenta lor. Si alta acum doi ani situatia erea invers ei trebuia sa-mi plateasca pe 4 luni din urma si credeti-ma ca am recuperat bani astia in 3 transe in decurs de 6 luni dupa 7,8 prezentari timp de 3 luni la hanbarului.

Ce sa fac, cum sa procedez?
Cel mai recent răspuns: Cornel Vasile , Consilier juridic 07:23, 12 Iunie 2012
1. Daca nu platiti in termen de 15 zile, decizia respectiva devine titu executoriu ... act in baza caruia se poate trece la executarea silia a dvs.

2. In principiu, nu pot fi de comun acord cu dvs referitor la acuzele aduse acelor persoane ... daca am avea o legislatie foarte clara . atunci nu ar mai exista astfel de probleme .. sintagma ”bani necuveniti” provine din textul legii si nicidecum de un functionar.

3. Daca considerati ca este nelegala acea decizie , aveti dreptul s-o contestati in instanta.

4. Cred ca exista situatia in care sa intrati in audienta la conducerea APIS si sa solicitati ca acea datorie sa fie platita in rate .. asa cum am facut si acestia

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Indemnizație in plus Mari Stanciulescu Mari Stanciulescu Buna ziua! In Iunie 2006 am născut si la 1 dec 2006 am reînceput serviciul. In luna Ianuarie mi s a virat o indemnizație in plus.Pana in momentul de fata ... (vezi toată discuția)
Amnistie fiscala mame stapuv stapuv Buna ziua, Am tot citit legea si am cautat un raspuns peste tot dar vad ca nu il gasesc. Situatia mea se prezinta astfel: din 04/2010 a beneficiat sotia de ... (vezi toată discuția)
Trebuie sa dau indemnizatia inapoi tatyana292000 tatyana292000 Buna ziua! Am lucrat ca asistent medical la un medic de fam. si pe langa asta sunt si lider avon. Am intrat in indemnizatie de crestere copil de 1 an si 6 ... (vezi toată discuția)