avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 313 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul familiei sau probleme ... minor in strainatate
Discuție deschisă în Dreptul familiei sau probleme juridice de familie

minor in strainatate

Buna ,in urma cu un an sotia mea mi/a solicitat acordul pt. a pleca din tara cu minorul de 3 ani urmand ca ulterior sa plec si eu imediat ce/mi va gasi un loc de munca . Binenteles mi/a dat acordul insa nu a mai dorit sa plec la ea avand o relatie cu un italian ,inaintand si actiune de divort. Acordul meu a expirat avand in vedere ca procura a fost pe 2011 . De un an nu/mi da copilul la telefon nu la adus in tara sa/l vad nu/mi pot exercita autoritatea parinteasca .Acum sunt in divort in care am solicitat ca locuinta minorului sa fie stabilita la mine ,eu am crescut minorul timp de 3 ani cat a fost ea plecata .Insa termenele sunt mari si as dori sa introduc o ordonanta ,ce sanse am ca ea sa aduca minorul in tara sa solicit aducerea minorului in tara ,incredintarea provizorie ,drept de vizita la domiciliul meu din tara ?ce sanse credeti ca pot avea?nu mi/am vayut copilul de un an:((:((
Numai prin divort se va stabili locuinta minorului .O eventuala ordonanta dureaza cat procesul de fond avand in vedere ca parata are domiciliul in strainatate si probabil se va respinge avand in vedere varsta minorului . Ar fi bine sa va intelegeti si pe fond cu privire la minor pentru ca e posibil sa-i fie incredintat mamei iar dvs,. sa aveti un program de vizita care e cam costisitor fata de distanta fizica pana la copil.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Custodia copilului g3orgyka g3orgyka Vreau sa ma despart de sotul meu si vreau sa imi iau copilul cu mine dar el a zis nici sa nu ma gandesc.nu stiu ce sa fac cum sa fac sa imi iau ... (vezi toată discuția)
Scoaterea minorului din tara RRRaluca RRRaluca Buna ziua! Sunt o mama divortata, printr-o hotărâre definitivă si irevocabilă. Minorul rezultat din căsătorie îmi este mie încredințat spre crestere ... (vezi toată discuția)
Proces tutela comuna si domiciliu impotriva dorintei copilului radu67 radu67 Buna ziua, Situatie de fapt: -Sotia divortata si recasatorita(are un copil de aproape 12 ani la care are tutela exclusiva) -Actualul sot si-a gasit un loc ... (vezi toată discuția)