avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 619 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... Activitate Notar
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

Activitate Notar

Sunt la succesiune cu sotia tatalui meu decedat. S-a rezolvat si partajul verbal, notarul are toate actele necesare si ne tot amâna de trei saptamâni. Ultima convorbire telefonica" M-am saturat de voi, "cred" ca voi renunta la dosar" !? Sotia tatalui meu, decedat in 10.2011, a scos trei certificate fiscale pâna acum. Am fost programati de doua ori, dar notarul a lipsit.
In ce conditii putem cere mutarea dosarului la alt notar ?
Ultima modificare: Marți, 12 Iunie 2012
mariusborza, utilizator
Cel mai recent răspuns: mariusborza , utilizator 17:37, 12 Iunie 2012
vei aduce la cunostinta domnului notar ca este cauza dumneavoastra si daca continua asa poti merge la camera notarilor publici sa-i faci reclamatie.(acolo sunt niste persoane foarte dragute si chiar doamna presedinta este foarte corecta)Sigur nici unui notar nu-i va conveni sa aiba o sesizare acolo.Cred ca va trebui sa discuti serios cu el, fara amenintari doar ii expui ceea ce este legal.Am trecut prin situatii similare si prima reactie a mea a fost ca este timp de pierdut dar altii au reusit sa ma convinga sa procedez asa si am rezolvat.Succes.
Va multumesc pentru sfat. Voi incerca cu notarul: nu doresc raul nimanui. Dar intârzierea produce efecte materiale deja. Asa ca la Camera Notarilor nu mai ajung... Daca notarul nu va intelege sa-si faca meseria.
la camera notarilor daca ceri sa intri in audienta poate dura cateva zile(2-3) .Eu am nimerit in perioada cand doamna presedinta avea concediu dar se ocupa alt cineva si va primeste in audienta .Nu se asteapta mult.Am avut noroc ca a venit in una din zilele ei de concediu si se stia ca va veni si atunci m-au sunat si am mers in audienta.Am rezolvat cu tot cu asteptare in maxim 2 saptamani.Daca nu reusiti sa-l face-ti sa inteleaga pe notar ca si dumneavoastra aveti drepturi incercati si cealalta varianta la camera.Nu lasa-ti timpul sa treaca in defavoarea dumneavoastra.
Va multumesc. Problema este ca nu eu am deschis succesiunea. Eu sunt "rezervatarul".

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Sunt 5 ani de la decesul tatalui meu (sunt copil unic). in tot ... Liana Lovinescu Liana Lovinescu Sunt 5 ani de la decesul tatalui meu (sunt copil unic). In tot acest timp, eu nu am fost in Romania (unde a decedat). El era recasatorit (sotia nu e mama mea). ... (vezi toată discuția)
Nu am putut să iau duplicat de la camera notarilor publici Gruia68 Gruia68 Este normal să nu existe la camera notarilor publici un certificat de moștenitor emis în 2016 . Nu ar trebui conform legii că notariatul unde s-a emis ... (vezi toată discuția)
Succesiune Nadys Nadys Buna ziua, tatal meu a decedat anul acesta,lasand un apartament cu 2 camere in care locuieste sotia actuala,mama mea vitrega. Apartamentul nu este un bun ... (vezi toată discuția)