avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 488 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul familiei sau probleme ... evacuare copil major din locuinta?
Discuție deschisă în Dreptul familiei sau probleme juridice de familie

evacuare copil major din locuinta?

Buna ziua, situatia in fapt este urmatoarea:

Sotul s-a certat violent cu sotia si l-a ameninta pe copilul lor ca va veni cu politia pentru a il evacua din apartamentul aflat in coproprietatea sotilor. De asemenea a intentat si actiune de divort. Intrebarile sunt:

1. Poate politia evacua copilul (major) din locuinta fara o actiune in evacuare, etc?
2. Poate politia evacua sotia din apartamentul aflat in coproprietate inainte de actiunea de partaj?
3. Practic, ce poate face politia la acest moment fara interventia instantei de judecata?
4. Ce masuri are la dispozitie copilul major care are acordul mamei de a sta in locuinta?

Multumesc !
fara o sentinta de evacuare politia nu face nimic, pana la partaj sotia are dreptul de a sta acolo si are dreptul de a primi pe cine vrea in spatiu....in speta copilul major. dupa partaj se vor discuta lucrurile pe concret la situatia care va fi atunci.
Exista un text in codul civil prin care se poate cere atribuirea locuintei(coproprietate) pana la judecarea definitiva a partajului.Acest text poate fi invocat de sotia impotriva sotului violent, :-/ si evacuarea pana la definitivarea partajului.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Mama disperata! ansawy ansawy am o cunostinta care a fost data afara din casa de sotul ei ,avand doi copii si fiind insarcinata in luna a saptea.casa este pe numele la amandoi.a fost la ... (vezi toată discuția)
Schimbare yala in timpul procesului de partaj bunuri comune mere mere Buna seara, Ce as putea sa fac in acest caz , cind fosta sotie in timpul procesului de partaj bunuri comune a schimbat yalele de la usa apartamentului(in ... (vezi toată discuția)
Evacuare din locuinta, compensatii glodici glodici Buna ziua! Am divortat recent si am fost evacuat din locuinta prin sentinta, fiind proprietar in cota mai mare in locuinta. Doresc sa stiu urmatoarele : ... (vezi toată discuția)