avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 223 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Recuperări de creanţe, datorii, ... Executare silita vs Intelegere cu firma de recuperare
Discuție deschisă în Recuperări de creanţe, datorii, Probleme cu băncile

Executare silita vs Intelegere cu firma de recuperare

In 2006 mi-am facut un card de credit la o banca, pe care l-am golit relativ repede (cumparaturi electrocasnice) iar dupa aproximativ 2 ani am reusit sa-l achit complet. Ulterior iar am apelat la al din motive financiare (salariul f mic si nu reuseam sa ma descurc cu banii) si am cheltuit putin cate putin l-am golit complet, dupa care am inceput sa platesc ratele lunare, ulterior dobanca a crescut, rata la fel si am ajuns in situatia in care nu ma mai descurcam lunar cu banii (locuiam si in chirie...). Acest lucru intamplandu-se in 2008. De atunci pana in prezent mai primeam ocazional (aproximativ o data la 6 luni) o instiintare de la banca pentru suma restanta + penalizari. Mentionez ca niciodata nu am dat nicio semnatura pentru vreo instiintare si nici nu m-am prezentat la banca sa discut cu dansii. In cursul zilei de ieri am primit in posta, de la o bine-cunoscuta firma de recuperari creante, o instiintare de plata prin care mi se propuneau 2 variante: recuperarea datoriilor pe cale amiabila (toti banii odata(!!!) sau in rate) sau cu executare silita, pe suma de 19843 RON.
Intrebarile mele ar fi:
1. Ce ma sfatuiti sa aleg din cele 2 variante? As opta pentru varianta amiabila deoarece in instiintare se precizeaza ca vor fi oprite calcularile ulterioare de restante.
2. Se aplica cumva si prescrierea datoriei bancare pentru macar o parte din suma aceasta?
3. Credeti ca ar accepta sa platesc o rata lunara mai mica decat 1/3 din salariul net in cazul in care aleg varianta amiabila si in rate?

Multumesc anticipat!
Ultima modificare: Marți, 12 Iunie 2012
daciand, utilizator
Cel mai recent răspuns: ContSters214341 , utilizator 17:30, 12 Iunie 2012
Exista posibilitatea ca creanta sa fie deja prescrisa. Pana cand era valabil cardul?Ati semnat un contract de credit? sau de emitere card? pe ce termen e acel contract?

1. Evident, intelegerea amiabila este preferabila. intelegerea o faceti cu banca, nu cu recuperatorii care sunt mandatati doar sa va trimita adresele respective si atat;
2. Da, in termen de 3 ani de la scadenta obligatiei de plata.
3.Depinde de banca. Ei stiu daca accepta sau nu.

Succes!
In primul rand as dori sa va multumesc anticipat pentru raspuns.
Cat despre intelegere, cei de la firma de recuperari se specifica faptul ca banii trebuie livrati in contul deschis la banca pe numele lor, probabil banca a cedat creanta catre ei.
Cardul era valabil pana in 2010, apoi a expirat si nu am mai ridicat cardul. A fost semnat la inceput un contract de creditare. Termenul nu e pe termen limitat deoarece creditul de pe card se poate duce "la infinit", lunar fiind minim necesar de platit doar dobanda aferenta sumei utilizata, nu si o cota parte din suma creditata.
Deci va trebui sa discut cu banca si nu cu firma de recuperare creante ?
Trebuie studiat cu atentie contractul. Sa vedeti ce anume scrie la termenele de plata.
Da, va sugerez sa luati mai intai legatura cu banca.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Va rog urgent-!!!!!!!!!!!! laura_75 laura_75 cred ca am gresit si am postat mesajul in alta parte .buna ziua am si eu o problema .am avut 2 credite la bcr care acum au fost vandute la o firma de ... (vezi toată discuția)
Probleme cu banca Valentin_Stanciu Valentin_Stanciu Parintii mei(mama) au facut un credit la banca x in valoare de 7000 ron pe data de 14.01.2010 cu un numar de 60 rate lunare + o asigurate pe durata ... (vezi toată discuția)
Este cazul sa apelez la un avocat? enu_90 enu_90 Buna ziua! In anul 2008 am facut un credit de nevoi personale ipotecar la BCR pe 300 de luni.Timp de 9 luni am platit ratele iar urmatoarele 3 luni am platit o ... (vezi toată discuția)