avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 466 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... Dreptul la somaj
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

Dreptul la somaj

Am urmatoarea situatie: angajat part-time(4ore/zi) cu functia de baza la alta societate.In cazul in care acesta isi da demisia de la societatea unde are functia de baza, poate beneficia de ajutor de somaj daca este concediat de firma la care lucreza part-time?Societatea la care are este angajat cu 4 ore/zi are doar 2 angajati.In cazul acesta vorbim de concediere individuala,nu?Multumesc.
Cel mai recent răspuns: crinutza21 , utilizator 12:17, 31 Iulie 2009
Angajatul la firma unde are part-time beneficiaza de ajutor de somaj daca indeplineste conditiile legale.
Nu este concediere colectiva ,dar comunicati concedierea la AJOFM-ul local.
Demisia de la societatea unde avea norma intreaga nu afecteaza dreptul la ajutor de somaj de la firma unde are contract individual de munca cu timp partial .
Pentru a beneficia de somaj trebuie ca CIM care este inregistrat in carnetul de munca sa nu fie incetat din motive imputabile salariatului. Daca in carnetul de munca este inregistrat CIM cu norma intreaga si este inectat prin demisie va trebui sa se treaca in carnet CIM cu timp partial si acesta sa fie incetat din motive neimputabile. Apoi acesta se poate inregistra pentru primirea indemnizatie de somaj.
buna ziua va rog sa imi raspundeti si mie la urmatoarea intrebare: lucrez de 3 ani de zile la o firma de traduceri insa in cartea de munca is trecuta cu 2 ore de la 1 septembrie aceasta firma inchide biroul unde lucrez eu am dreptul la somaj? mi s-a spus ceva de genu ca nu ca trebuie sa mai lucrez inca an pana cand sa fie un tagiu intreg nu inteleg de ce in codul muncii in cat am citit eu nu scrie nimicdegenu asta dar poate suntalte legi de aceea apelez la voi
va multumesc

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Acordare somaj Alina Ciurlea Alina Ciurlea Buna ziua,sunt angajata la o companie unde sunt doua firme.Am contract individual de munca pe ambele firme cu o norma de 4ore/zi,20 ore/saptamana pe fiecare ... (vezi toată discuția)
Sunt angajat cu norma de 8 ore si doresc suplimentar norma de 4 ore ctin.alexandru ctin.alexandru Buna ziua, Sunt angajat cfull time intr-o societate si sunt la zi cu toate impozitele pe salariu.Mi s-a oferit sansa sa pot lucra si part time la o alta ... (vezi toată discuția)
2 contracte de munca-carnet de munc ursuletroz ursuletroz Buna ziua, Am o intrebare ; daca am 2 cim, unul cu norma intreaga, unul cu timp partial si vreau sa renunt la cel cu norma intreaga ,unde aveam si carnetul de ... (vezi toată discuția)