avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 527 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Şomaj, concediu creştere copil, ... Acordare somaj
Discuție deschisă în Şomaj, concediu creştere copil, asigurări sociale şi asistenţă socială

Acordare somaj

Buna ziua,sunt angajata la o companie unde sunt doua firme.Am contract individual de munca pe ambele firme cu o norma de 4ore/zi,20 ore/saptamana pe fiecare contract.Suntem 3 persoane la departamentul de casierie si vrea sa ne dea afara.Ni s-a spus ca trebuie sa ne dam demisia la una din firme, ni se fac acte aditionale (actele aditionale sunt deja facute) ca vom fi trecute cu full time pe cealalta firma ca sa ne poata baga in somaj de la firma pe care vom avea full time.Intrebare: daca imi dau demisia la una din firme,semnez actul aditional pentru cealalta firma pot fi bagata in somaj de firma unde mi s-a facut contract pe 8 ore?Sau este vreo pacaleala ca sa imi dau demisia si sa nu mai pot primi somaj?Si ne-a amenintat cu concediere colectiva.Primim somaj la concedierea colectiva??
Va multumesc
ALINA CIURLEA
Cel mai recent răspuns: Gabriela Pintea , Consilier juridic 22:19, 30 Aprilie 2011
1. In cazul concedierii (fie ea individuala, fie colectiva) beneficiati de indemnizatie de somaj daca concedierea nu va este imputabila dvs.
2. Sa va faca mai intai actul aditional la CIM cu full-time la cealalta firma, il semnati si dvs. si abgajatorul, va da un exemplar si apoi semnati demisia.
3. Apoi daca va concediaza (cum am spus mai sus) de la locul de munca cu 8 ore pe zi veti putea beneficia de indemnizatie de somaj.
Adevarat a Inviat!Va multumesc pentru lamuriri.Inca o intrebare.Doamna de la resurse ne-a spus ca poate baga in somaj doar cateva persoane(am fii 3 persoane de la casierie) si inca vreo 2-3 doamne.Este adevarat ca este un numar limitat al persoanelor ce pot fii bagate in somaj?Deci nu este nici o problema ca imi dau demisia de la una din firme atata timp cat am semnat act aditional la cealalta?
Va multumesc
ALINA CIURLEA
1. Pot primi indemnizatie de somaj toate persoanele care indeplinesc conditiile cerute de lege. Nu angajatorul stabileste cate persoane pot intra in somaj.
2. La a doua intrebare v-am raspuns mai sus. Nu este nici o problema.

Ati spus sa imi faca mai intai actul aditional la CIM cu full-time la cealalta firma, il semnez si eu. si angajatorul, mi se va da un exemplar si apoi semnez demisia.Exemplarul acesta trebuie sa fie parafat de cei de la ITM?Sau este valabil si fara stampila lor?

Interventie moderator

@Alina Ciurlea

Am rugamintea sa recititi ceea ce am scris in discutia de mai jos si sa continuati sa postati intrebarile acolo, voi bloca acest topic:
www.avocatnet.ro/content/for...
Va rog sa nu mai deschideti alte discutii in legatura cu aceeasi problema. Va multumesc!

Gabriela Pintea

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Semnez actul aditional? dannutza dannutza compania la care lucrez se pregateste de privatizare si ca orce institutie care s a privatizat trebuie sa existe si \\"concedieri\\" numai ca la noi se fac cu ... (vezi toată discuția)
Buna ziua. sunt însărcinată in 11 săptămâni și am doua ... Alex2021 Alex2021 Buna ziua. Sunt însărcinată in 11 săptămâni și am doua locuri de munca, unul cu contract de 4 ore si celalalt cu contract de 8 ore. Cei de la medicina ... (vezi toată discuția)
Buna ziua - somaj intrerupt grasu25 grasu25 am si eu o problema,am fost la o firma de paza 3 zile si nu mi a convenit si le am spus ca nu ma mai duc,nu am semnat nici un contract nu le am dat nici un act ... (vezi toată discuția)