avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1696 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... intoarcerea din CIC
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

intoarcerea din CIC

Buna ziua,
Va rog sa ma ajutati cu cateva informatii.
Am nascut in aprilie anul acesta si ma voi intoarce la munca inainte sa implineasca copilul 1 an.
Lucrez la o companie care are 3 divizii, toate avand puncte de lucru in mai multe orase.
In orasul in care locuiesc eu suntem 5 salariati pe posturi similare.
In cadrul companiei se discuta reducerea de activitate aceasta insemnand sau reducerea personalului in cadrul diviziei in care activez si eu.
Va rog sa imi spuneti daca dupa ce ma voi intoarce din CIC, va putea fi redus locul meu de munca si mentinerea altor posturi similare? se aplica prevederile din OUG 111/2010 privind protejarea mamei intoarse din CIC?
Daca da, care din prevederi se aplica: cea care se refera la 6 luni dupa reincadrarea in munca sau cea care se refera la protejarea mamei pe perioada primirii stimulentului de insertie, adica pana ce copilul implineste 2 ani?
Se poate impune mamei transferul intr-o alta localitate?
Va rog sa imi spuneti si ce se poate intampla in cazul in care se ia hotararea desfiintarii intregii divizii in cadrul careia activez si eu?
Multumesc



Cel mai recent răspuns: Cornel Vasile , Consilier juridic 14:09, 13 Iunie 2012
1. Daca va intoarceti la munca la implinirea varstei de 1 an a copilului fara a solicita stimulent, sunt incidente prevederile art.25 alin.2 lit.a si 3 din OUG nr.111/2010 ... cele care interzic angajatorului concedierea pe o perioada cu pana la 6 luni de la data revenirii din CCC.

2. Daca va intoarceti la munca inainte de implinirea varstei de 1 an a copilului si solicitati stimulent, sunt incidente prevederile art.25 alin.2 lit.b si 3 din OUG nr.111/2010 ... insa termneul de 6 luni va incepe sa curga de la data cand va inceta plata stimulentului de insertie.
multumesc,
Ce nu am inteles din raspunsul dvs., daca mama se intoarce iainte de implinirea varstei de 1 an a copilului se aplica tot prevederea cu cele 6 luni sau se aplica cea care precizeaza ca mama nu poate fi concediata pe perioada primirii stimulentului de insertie, adica pana copilul implineste 2 ani?
Va rog, daca puteti, sa-mi raspundeti si la cealalte nelamuriri ale mele:
1. In caz de reducere de personal se poate impune mamei transferul in alta localitate?
2. In caz de desfintare a intregii diviziei, compnia este obligata sa-i ofere mamei un alt post in cadrul celor 6 luni?
mogy-80

Daca mama se intoarce inainte de implinirea varstei de 1 an a copilului si beneficiaza de stimulentul de insertie atunci se aplica prevederea referitoare la interzicerea concedierii pe perioada cat beneficiaza de stimulentul de insertie.

In caz de reducere de personal, angajatorul nu are obligatia de a oferi salariatului care urmează a fi concediat un alt loc de muncă vacant.
Insa in cazul mamei dvs, avand in vedere interdictia de ao concedia , in afara exceptiilor prevazute de lege, parerea mea este ca angajatorul poate sa-i ofere un alt loc de munca mamei.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Intoarcere din cic inainte ca sa implineasca copilul un an roxana-79 roxana-79 Buna, Va rog sa ma ajutati cu urmatoarea informatie - daca mama se intoarce din cocediu de ingrijire copil inainte de implinirea varstei de un an, aceasta ... (vezi toată discuția)
Ccc 2 ani...dupa 1 an vreau sa ma angajez!!!! anamariaholban anamariaholban Buna ziua, Fiti amabili, am un baietel de aproape un an.Am nascut in dec 2010 si am optat pentru CCC 2 ani....as dori sa stiu daca mai beneficiez de cei 500 ... (vezi toată discuția)
Revenire la serviciu din ccc SIMONAElla SIMONAElla Buna ziua,se implinesc 2 ani de la nasterea copilului pe 11 mai 2020,nu am inceput serv pt a lua stimulentul de insertie cu 60 zile mai devreme din motive de ... (vezi toată discuția)