avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1784 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... 1 angajat - 2 cim uri
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

1 angajat - 2 cim uri

va rog frumos:

am un angajat receptioner - 8 h/zi. doresc sa ii dau si atributii de conta primara (intrucat a terminat o facultate de profil si se pricepe); cum se poate face asta legal - mai exact, pot sa il trec 6 ore receptioner si , pe un cim separat, 2 ore contabil?
astept pareri/sugestii
multumesc!
Cel mai recent răspuns: Cornel Vasile , Consilier juridic 10:55, 13 Iunie 2012
Da, se poate face asa ceva ... nu as merge pe premisa de a incheia doua c.i.m. ... as stabili functia de baza receptioner la 6 ore/zi si prin cumul cea de contabil la 2 ore/zi in baza unui act aditional la actualul c.i.m. ...
dar cu 8 ore receptioner si 2 contabil nu este legal, nu? multumesc!
Se poate si asa ceva , potrivit art.35 alin.1 si 2 C.mun.
art.35 C.mun.
(1) Orice salariat are dreptul de a munci la angajatori diferiti sau la acelasi angajator, in baza unor contracte individuale de munca, beneficiind de salariul corespunzator pentru fiecare dintre acestea.
(2) Fac exceptie de la prevederile alin. (1) situatiile in care prin lege sunt prevazute incompatibilitati pentru cumulul unor functii.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Pot sa am mai multe cim la acelas angajator bizica bizica Pot sa lucrez pe firma mea cu 2 ore Economist(pentru a-mi tine evidenta contabila) si cu 6 ore Lucrator comercial? Sau pot sa fiu incadrat cu 8 ore ca si ... (vezi toată discuția)
Cumul de functii lt lt Buna ziua, Daca o persoana are un CIM incheiat pe perioada nedeterminata, cu o norma de timp de 8 ore, pentru o anumita functie, se poate face un act ... (vezi toată discuția)
Angajare la 2 firme gica1 gica1 Este corect daca patronul care are 2 firme ma angajeaza ca reprezentant resurse umane la ambele firme, adica 2 ore la una (cea mica) si 6 ore la cealalta ... (vezi toată discuția)