Buna ziua.
Sunt matusa unui baietel de 8 ani.Mama copilului este sora mea.Sora mea M a fost casatorita cu un cetatean stain din care a rezultat acest copil acum in varsta de 8 ani.Dupa 1 ani de la nastere a divortat de acesta, divortul s-a judecat in lipsa tatalui deoarece nu mai era in tara si copilul a fost incredintat mamei.De cand copilul avea 2 ani sora mea a trait in concubinaj cu un barbat D care a avut grija de copil si de ea, atat de mult incat copilul ii spune tata si-l iubeste enorm.
Problema este sora, care are probleme de instabilitate emotionala, pana sa dea nastere copilului a vut 2 tentative de suicit inregistrate in 2 spitale din Bucuresti, iar in perioada de 6 ani cat a fost in concubinaj inca o tentativa dar neinregistra in vreun spital.De mai bine de 1 an de zile a inceput sa se poarte foarte rau cu copilul, il bate, il pedepseste din orice motiv, tot timpul este numai stresat, ii spune ca-l omoara, face numai scandal si cu copilul si cu barbatul cu care traieste, tipa, urla incat nepotelul meu este ingoszit de ea de spiama si frica, a ajuns sa planga numai daca gresete o litera la scris fiind clas 1 , de frica sa nu-l certe mama lui.Pe langa aceasta copilul are o boala pe sistem nervos, Psoriazis, iar in ultima vreme a inceput sa se agraveze.Pe langa toate acestea in ultimele 3 luni stat pe internet sa isi caute un alt barbat, pe cel cu care a trait 6 ani , iar copilul ii spune tata, l-a gonit.Are niste apucaturi imorale cu privire ca nu tine cont macar fata de copil cu cati barbati umbla.
INTREBAREA MEA ESTE: Ce sanse legale am eu ca ruda de gradul 2 , eventual sa-l iau in grija, sa i se puna o interdictie fata de copil pana se trateaza, sau isi revizuieste coportamentul fata de copil, sa i se interzica sa iasa cu el din tara, pt ca asta are in gand sa paraseasca tara cu el sau ce drepturi are asupra copilului tatal biologic???
Multumesc .