avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 844 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul familiei sau probleme ... Minor in dificultate
Discuție deschisă în Dreptul familiei sau probleme juridice de familie

Minor in dificultate

Buna ziua.
Sunt matusa unui baietel de 8 ani.Mama copilului este sora mea.Sora mea M a fost casatorita cu un cetatean stain din care a rezultat acest copil acum in varsta de 8 ani.Dupa 1 ani de la nastere a divortat de acesta, divortul s-a judecat in lipsa tatalui deoarece nu mai era in tara si copilul a fost incredintat mamei.De cand copilul avea 2 ani sora mea a trait in concubinaj cu un barbat D care a avut grija de copil si de ea, atat de mult incat copilul ii spune tata si-l iubeste enorm.
Problema este sora, care are probleme de instabilitate emotionala, pana sa dea nastere copilului a vut 2 tentative de suicit inregistrate in 2 spitale din Bucuresti, iar in perioada de 6 ani cat a fost in concubinaj inca o tentativa dar neinregistra in vreun spital.De mai bine de 1 an de zile a inceput sa se poarte foarte rau cu copilul, il bate, il pedepseste din orice motiv, tot timpul este numai stresat, ii spune ca-l omoara, face numai scandal si cu copilul si cu barbatul cu care traieste, tipa, urla incat nepotelul meu este ingoszit de ea de spiama si frica, a ajuns sa planga numai daca gresete o litera la scris fiind clas 1 , de frica sa nu-l certe mama lui.Pe langa aceasta copilul are o boala pe sistem nervos, Psoriazis, iar in ultima vreme a inceput sa se agraveze.Pe langa toate acestea in ultimele 3 luni stat pe internet sa isi caute un alt barbat, pe cel cu care a trait 6 ani , iar copilul ii spune tata, l-a gonit.Are niste apucaturi imorale cu privire ca nu tine cont macar fata de copil cu cati barbati umbla.
INTREBAREA MEA ESTE: Ce sanse legale am eu ca ruda de gradul 2 , eventual sa-l iau in grija, sa i se puna o interdictie fata de copil pana se trateaza, sau isi revizuieste coportamentul fata de copil, sa i se interzica sa iasa cu el din tara, pt ca asta are in gand sa paraseasca tara cu el sau ce drepturi are asupra copilului tatal biologic???
Multumesc .
Cel mai recent răspuns: ContSters253638 , utilizator 17:59, 12 Iunie 2012
Bună ziua.
Personal, consider ca de vreme ce aveţi cunoştinţă despre aspectele pe care ni le-aţi relata şi din care se poate trage concluzia că interesul copilului nu este respectat, creşterea, educarea şi starea lui emoţională au de suferit, vă puteţi adresa autorităţii tutelare, sau Direcţiei pentru protectia coilului, cu o sesizare , şi să solicitaţi efectuarea unei anchete sociale, pentru a se evalua condiţiile de viaţă ale copilului şi a se lua o decizie .
Puteţi depune şi o cerere prin care să solicitaţi încredinţarea lui, dacă autorităţile vor decide că nu mai poate rămâne cu mama .
Tatăl copilului are drepturi cu privire la copil, chiar dacă a divorţat de mamă.
juridic vorbind solutia ar putea fi sezisarea cu decaderea din drepturile parintesti si "incredintarea"/adoptia catre/de catre dvs..
o sezizare cu cele relatate aici, plus o sesizare catre politie pt rele tratamente aplicate minorului ar fi suficiente pt demararea procedurii si verificarea veridiciitatii afirmatiilor dvs

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Dreptul sotiei teodorescusandu teodorescusandu Sora mea a trait in concubinaj cu un barbat timp in care au construit o casa si au dat nastere unui copil.Locul pe care s-a construit casa apartinea mamei care ... (vezi toată discuția)
Divort nuzzu nuzzu sunt o femeie foarte dezamagita din toate punctele de vedere.sotul meu lucreaza in spania ,m_a chemat si pe mine acolo si m_a maltratat si fizic si psihic ... (vezi toată discuția)
Ajutorrrr....urgent baluthebig baluthebig sora mea este casatorita legal de aproape 4 ani iar alti 3 ani i-a trait alaturi de sotul ei in concubinaj...in urma unor discutii ea a hotarat ca fiecare sa ... (vezi toată discuția)