avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 636 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Codul rutier, contravenţii şi ... Dovada inlocuitoare a permisului de conducere
Discuție deschisă în Codul rutier, contravenţii şi probleme conexe

Dovada inlocuitoare a permisului de conducere

Buna ziua,

Ieri (11.06.2012) am depus la Serviciul Public Comunitar Regim Permise de Conducere si Inmatricularea Vehiculelor Galati documentele necesare schimbarii permisului auto pe motivul dereriorarii acestuia. Totodata mi-a fost eliberata o dovada inlocuitoare a permisului de conducere seria: G002957xxL cu o valabilitate de 15 zile.

Intrebarea mea este urmatoarea:
In data de 17.06.2012 trebuie sa ajung in Germania, si revin pe 24.06.2012. In cazul in care pana la data plecarii nu primesc permisul de conducere, pot folosi acea dovada inlocuitoare. Ce anume pot pati in tarile tranzitate respectiv Ungaria, Austria si Germania.

Va multumesc din suflet si astept cu deosebit interes raspunsurile voastre.
Cel mai recent răspuns: germicor , utilizator 10:27, 13 Iunie 2012
nu puteti folosi dovada inlocuitoare. singurul act valabilin afara Romaniei si recunoscut de catre autoritatile celorlalte tari este permisul de conducere - plasticul, ca sa fiu mai clar. In rest, nici un alt document nu va fi recunoscut in afara si veti fi considerat ca fiind fara permis, pina la proba contrara.
Va multumesc din suflet. Deci LuftHansa scrie pe mine, interesant ......

O zi buna va doresc.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Condus in afara tarii adina.s adina.s Buna, As dori sa stiu daca pentru a conduce in afara tarii este nevoie de un permis european sau daca pot doar cu permisul normal romanesc. Am auzit doua ... (vezi toată discuția)
Permis auto spaniol expirat si pierdut in romania marius.cosmin marius.cosmin Buna ziua.Am obtinut permisul in 2001 in romania ,iar in anul 2011 (cand expira) eram in spania la munca. Am preschimbat permisul acolo.Anul trecut am ajuns in ... (vezi toată discuția)
Recuperare permis de conducere suspendat pe 30 zile mai devreme de termen, in cazul plecarii in strainatate gcristina100 gcristina100 Daca mi-a fost suspendat permisul pe o perioada de 30 de zile ,il pot recupera mai repede de expirare celor 45 de zile( 30 + 15 zile dovada) in cazul in care ... (vezi toată discuția)