Buna ziua!
Pe apartamentul dobandit de mine prin succesiune in urma decesului tatalui meu, exista o ipoteca inscrisa in anul 2000, pe care el a incheiat-o in favoarea firmei pentru care a lucrat ca gestionar timp de doua luni in acel an. In document se specifica faptul ca aceasta garantie se instituie in eventualitatea prejudiciilor cauzate. Avand in vedere ca nu s-a intreprins de catre societatea respectiva nimic in aceasta perioada, el este decedat din anul 2008, iar angajarea lui (se mentioneaza ca garantia se incheie intre el ca angajat si SC respectiva ca angajator) nu s-a facut cu forme legale (din documentele pe care eu le am, inclusiv cartea lui de munca, reiese ca nu i s-a facut contract de munca), cum pot eu radia din CF aceasta ipoteca? Imi puteti va rog indica si textul de lege la care as putea face referire?
Mentionez ca mama, care nu e decedata, a semnat deasemenea acest act, in calitate de co-proprietar.
Va multumesc
o adresa din partea firmei este suficienta..adresa care se elibereaza la cererea dvs de radiere a ipotecii urmare a neprjudicierii firmei la care a lucrat tatal dvs..
Va multumesc pentru raspuns. Am omis sa mentionez ca desi am luat legatura cu administratoarea firmei respective, aceasta nu este dispusa sa rezolve situatia pe cale amiabila. Eu nu stiu (si nu cred) daca tata ar fi cauzat vreun prejudiciu, iar el, dupa cum spuneam, nu cred sa fi fost angajat legal acolo.
Ipoteca s-a instituit pe 1/2 din apartament sau 100.000.000 lei la vremea aceea.
angajati avocat..sa-i faca plangere penala pentru neplata contributiilor pe lunile pe care stiti ca a lucrat la aceasta societate..
sansa e mica mica( zero in aprecirea mea) sa recupereze cineva o creanta consantnd in prejudiciu din anul 2000..
e la moda sa formulezi actiuni in constatarea prescriptiei la actiune intemeiat pe radierea inscriptiilor facute pe vechiul cod
Multumesc pentru lamuriri.
Pe noi nu ne intereseaza in mod deosebit ctrb la salar datorate de SC respectiva, ci radierea ipotecii, deoarece dorim sa vindem apartamentul.
Nu posed cunostinte juridice, astfel ca nu am inteles ultima fraza a Dvs.: "e la moda sa formulezi actiuni in constatarea prescriptiei la actiune intemeiat pe radierea inscriptiilor facute pe vechiul cod". Gasesc undeva in lege referiri la termenul de prescriptie pentru astfel de situatii? Va multumesc.