avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 170 soluții astăzi

Marți, 15 aprilie, are loc evenimentul: Reges-Online - Care sunt noutățile și cum abordăm tranziția la noul registru de evidență a salariaților. Participă →

Forum Discuţii juridice Societăţi comerciale Problema cu Min Finante
Discuție deschisă în Societăţi comerciale

Problema cu Min Finante

Buna tuturor si La Multi Ani !
Iata ce problema am: am avut o societate care a ajuns in stadiul de faliment. S-a judecat la instanta si s-a dat solutia dizolvarii societatii. In sentinta scrie: "... dispune radierea debitorului din RC si alte registre. Dispune notificarea prezentei sentinte debitorului, tuturor creditorilor, DGFP si ORC de pe langa tribunalul (ORAS)... precum si publicarea in BPI..." Sentinta s-a dat in 23.10.2007, iar publicarea in BPI s-a facut in nr. 5100/2008.
Partea frumoasa incepe acum: in august 2008 se da o noua sentinta, "de indreptare a erorii materiale" in care scrie: "... in sensul ca denumirea societatii comerciale este SC DENUMIRE ORAS SRL in loc de SC DENUMIRE SRL ORAS".
In jur 20 decembrie 2008 - SURPRIZA! - am primit o adresa de la Finante ca am obligatia ca sa le prezint o lista lunga cu diverse declaratii: impozit pe profit, impozit pe venituri din salarii, contributia de asigurari sociale datorata, de angajator, etc. In nebunia pregatirilor pentru sarbatori nu am putut sa-mi fac timp sa vorbesc cu cineva de la finante; va rog daca este posibil sa-mi oferiti cateva informatii: ce credeti ca s-a intamplat? Ce trebuie sa fac? Este obligatia mea sa fac rost de o copie a sentintei si sa o prezint la Finante?

Multumesc foarte mult.
Cel mai recent răspuns: S.C. GALANTOM CONSULTING S.R.L. , Consultant credite si finantari 11:12, 1 Ianuarie 2009
Dumneavoastra trebuie sa va prezentati la Finante si sa prezentati o copie de pe sentinta definitiva si irevocabila, la care se adauga si o copie de pe sentinta de indreptare a erorii materiale din august 2008. Cei de la Finante opereaza ca firma s-a dizolvat doar in baza hotararii definitive si irevocabile. Si este de obligatia dumneavoastra sa le prezentati aceasta hotarare.
Si inca ceva, dumneavoastra ar trebui sa aveti o hotarare si nu sa faceti rost acum.
Mult succes ....si un an nou fericit si plin de realizari.
Ultima modificare: Miercuri, 31 Decembrie 2008
Rodica Ciobanu, Avocat
Va multumesc foarte mult pentru raspuns. Trebuie sa fac rost de copie dupa sentinta deoarece am fost 2 asociati, sediul societatii a fost la asociatul meu, acesta este plecat din tara iar sotia lui sustine ca nu a primit sentinta din 23.10.2007, prin care s-a , ci doar pe cea de indreptare, din august 2008. Eu am vazut sentintele doar pe portalul de internet al Tribunalului, nu si pe o hartie. Dar... Nu se aplica art. 135 din Legea 85/2006, care spune: "Sentinta de inchidere a procedurii va fi notificata de judecatorul-sindic directiei teritoriale a finantelor publice si oficiului registrului comertului..." ? Cum se face ca este obligatia mea?
Cred ca nici nu mai conteaza cui ii apartine obligatia. Daca nu depuneti dumneavoastra documentele justificative, administratie financiara nu va cere alte documente decat de la dumneavoastra. si in plus va mai trebui si sa platiti. Succes!

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Insolventa. este legal? ca40783 ca40783 In cadrul procedurii de insolventa, la cererea creditorului de antrenare a raspunderii personale, prin sentinta tribunalul hotaraste :\"Admite actiunea; ... (vezi toată discuția)
Hotarare definitiva ionutz21 ionutz21 Admite cererea. În temeiul art. 131 din Legea 85/2006 Dispune închiderea procedurii falimentului faţă de debitoarea SC DUE EMME SRL. Dispune radierea ... (vezi toată discuția)
Contestatie tabel creante elenadeverde elenadeverde In urma intocmirii tabelului de creante de catre lichidator pentru o societate care a intrat in insolvent si faliment prin procedura simplificata mi-a fost ... (vezi toată discuția)