avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 928 soluții astăzi
Forum Discuţii contabile şi ... Fiscalitate - Salarii Contributie fond sanatate
Discuție deschisă în Fiscalitate - Salarii

Contributie fond sanatate

Pentru compensatia financiara sub forma de tichete cadou acordate de o banca pentru incheierea de contracte de credit si impozitate cu 16% declarate de banca la ANAF cu declaratia 205 de plateste contributia la fond de sanatate , daca da care este articolul din lege.
Multumesc.
Cel mai recent răspuns: George Moraru , Consultant fiscal 17:38, 13 Iunie 2012
Pentru tichete cadou nu se plateste decat 16% impozit pe venit nici vorba de CASS.
Multumesc
Problema este urmatoarea Am lucrat la o firma si am intocmit dosare de credit Eu nu am incasat nimic (patronul a semnat in numele meu ) si m-am trezit cu venituri la ANAF iar declaratia 205 prevede categoria de venit sa nu ma trezesc ca trebuie sa platesc CASS (la ce n-am incasat) si sa recuperez acum banii.
George1962 a scris:

Pentru tichete cadou nu se plateste decat 16% impozit pe venit nici vorba de CASS.

Si la ce pozitie din D205 ati fost incadrata , ca sa va pot da un raspuns documentat?

La ANAF figureaza la : Alte venituri
Legatura mea cu banca pentru care am intocmit dosare de credit era ca persona fizica deci nu ca salariat

Teoretic in acest s-ar datora si CASS. Oricum fiscul nu comunica cu casele de sanatate asa ca depinde de dvs. daca doriti sa declarati si sa platiti acest bir profund antipatic.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Declaratia 205 pt venituri din dividende chirilaveronica chirilaveronica Buna ziua! Sunt putin confuza... Daca am venituri din dividende si sunt si salariata, depun declaratia 205 pt veniturile din dividende? Va sunt ... (vezi toată discuția)
Tichete cadou silvercanine silvercanine Legat de tratamentul fiscal al tichetelor cadou sunt mai multe opinii. O societate acorda tichete cadou, lunar, salariatilor sai. Acestea sunt cuprinse ... (vezi toată discuția)
Doresc infiintare pfa si nu stiu cat sa declar brutul....ajutor! ola1982 ola1982 Buna ziua, Doresc sa infiintez si eu un PFA pentru servicii de infrumusetare la domiciliu....coafor,machiaj,unghii false.Acest PFA ma intereseaza sa il fac ... (vezi toată discuția)