Acum 7 zile am semnat o promisiune de vanzare-cumparare a unui apartament de la un dezvotator [eu fiind cumparatoru} si am dat 25oo eurao avans comform intelegeri,din diverse motive nu pot onora contractul ,care prevede ca pana in 30 iunie sa achit urmatoarea transa .Deci nu am incalcat nici o clauza. Acum eu imi vreau banii inapoi . In contract se mentioneaza ca in momentul in care eu am probleme si nu pot plati eu pier tot.Credeti ca e bine {ortodox,cinstit ,moral] ca eu sa pierd banii fara sa beneficiez de nimic?
In situatia in care dvs ati semnat contractul,pe cale de consecinta rezulta ca ati acceptat conditiile si eventualele consecinte ce pot decurge ca urmare a incalcarii clauzelor asumate
nu este acelasi lucru deoarece o condamnare la moarte este ilegala insa ceea ce ati semnat dvs nu este ilegal. clauzele respective sunt legale si permise de catre codul civil.
data viitoare manifestati o diligenta sporita cind intrati in tranzactii civile.
Din pacate, uneori uitam de vechea zicala "priveste, citeste, studiaza de 7 ori " (ma rog adaptata dar foarte utila) si apoi hotaraste, atunci cand e vorba de "bani" trebuie sa-ti temperezi entuziasmul si sa analizezi cu "ratiunea" nu cu sentimentele, altfel semnezi cu buna stiinta pierderea unei sume de bani in baza unei prevederi continuta de altfel, in orice contract de aceasta natura, care spune ca dupa avansa, daca nu-ti indeplinesti restul obligatiilor pierzi suma achitata ca avans !, asta e, doar daca ... greu de crezut, cazi la "pace cu partea cealalta".