avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1250 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept penal - probleme serioase cu ... Arma de vanatoare
Discuție deschisă în Drept penal - probleme serioase cu dreptul

Arma de vanatoare

un amic de-al meu vrea sa isi ia permis de arma de vanatoare dar a fost condamnat acum aproape 20 de ani la 1an si 10 luni cu suspendare pentru art. 208 209 CP. La consumarea timpului prevazut de lege si-a facut reabilitarea. Poate beneficia, acum, de dreptul de a avea permis de arma si implicit arma de vanatoare?
Multumesc
Urmare a ultimilor evenimente mult mediatizate care s-au soldat cu victime umane,conditiile de admitere a cererii de port arma au fost "inasprite",astfel incat fiecare solicitare,este atent analizata,fiind respinse dosarele care contin consemnari de fapte prevazute de legea penala sau altele speciale
Chiar daca solicitantul in urma cu 20 de ani a fost condamnat pentru infractiunea prev de art 208,209 Cod penal si a intervenit reabilitarea,trebuie sa cunoasteti,ca in fisa de evidenta a autoritatilor ,raman toate faptele pentru care autoritatile au dispus condamnari
Cu alte cuvinte -asa cum i-am spus si eu- nu are nicio sansa. Dar nu exista nicio posibilitate de a ataca, cumva, aceasta stare de fapt?

Va multumesc.
Personal nu cred sa aiba probleme din moment ce a intervenit reabilitarea si cazierul este curat ,asta fiind chiar una din conditii.Initial stiu ca trebuie sa se inscrie la o organizatie vanatoreasca.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Reabilitare -cazier emanuelxyz emanuelxyz In cazierul meu scrie:1-Cond. 1 an ic pt.art-208-209 lit\"i\" Cp,art 41-42 Cp ,art 76 Cp Sp **** /13.05.1997 Dp***/A/27.08.1997 ... (vezi toată discuția)
Angajare in armata cu cazier? popescu ionel popescu ionel daca am avut cazier mai pot lucra in armata ? (vezi toată discuția)
Interpretare dispozitiv - cu executare? s3s3 s3s3 9.Condamna pe inc , fiul lui Mihai si Dorina, nasc la 18.03.1988 in Zalau, cetatean roman,studii 9 clase, necasatorit, muncitor, dom in ... la pedeapsa ... (vezi toată discuția)