un amic de-al meu vrea sa isi ia permis de arma de vanatoare dar a fost condamnat acum aproape 20 de ani la 1an si 10 luni cu suspendare pentru art. 208 209 CP. La consumarea timpului prevazut de lege si-a facut reabilitarea. Poate beneficia, acum, de dreptul de a avea permis de arma si implicit arma de vanatoare?
Multumesc
Urmare a ultimilor evenimente mult mediatizate care s-au soldat cu victime umane,conditiile de admitere a cererii de port arma au fost "inasprite",astfel incat fiecare solicitare,este atent analizata,fiind respinse dosarele care contin consemnari de fapte prevazute de legea penala sau altele speciale
Chiar daca solicitantul in urma cu 20 de ani a fost condamnat pentru infractiunea prev de art 208,209 Cod penal si a intervenit reabilitarea,trebuie sa cunoasteti,ca in fisa de evidenta a autoritatilor ,raman toate faptele pentru care autoritatile au dispus condamnari
Personal nu cred sa aiba probleme din moment ce a intervenit reabilitarea si cazierul este curat ,asta fiind chiar una din conditii.Initial stiu ca trebuie sa se inscrie la o organizatie vanatoreasca.