avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1239 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept penal - probleme serioase cu ... reabilitare -cazier
Discuție deschisă în Drept penal - probleme serioase cu dreptul

reabilitare -cazier

In cazierul meu scrie:1-Cond. 1 an ic pt.art-208-209 lit"i" Cp,art 41-42 Cp ,art 76 Cp
Sp **** /13.05.1997
Dp***/A/27.08.1997
2-Cond.10 luni ic pt .art208 al.1,art 209 al.1 lit."a,g,i" Cp,art.37 lit."b" Cp,art.74-76Cp
Sp***/0.3.04.2002 JUD.***** def.nerecurare

ce ar trebui facut in cazul de fata ptr. obtinerea unui cazier curat,mentionand ca de la ultima fapta nu am mai avut probleme cu legea de niciun fel ,

multumesc
Cel mai recent răspuns: MARTA SIMONA PETRE , Avocat 09:16, 26 Februarie 2010
Cerere de reabilitare,desi ar fi trebuit sa beneficiati de reabilitare de drept!
Reabilitarea are loc de drept în cazul condamnării la amendă sau la pedeapsa închisorii care nu depăşeşte un an, dacă în decurs de 3 ani condamnatul nu a săvârşit nici o altă infracţiune.
Trebuie sa formulati o actiune pe rolul instantei avand ca obiect "constatarea reabilitarii de drept".in baza art 135 c.pen.Avand in vedere ca o astfel de cerere trebuie insotita de multe acte este necesar sa consultati un avocat pentru redactare si asistenta juridica.
In cazul dvs. opereaza reabilitarea de drept, si face sa inceteze decaderile si interdictiile , precum si incapacitatile care rezulta din condamnare. In acest sens , depuneti o cerere la Serviciul caziere din cadrul Politiei.






Ultima modificare: Vineri, 26 Februarie 2010
Consilier juridic Dana Maxim, Mediator
Rezolvarea problemei dvs. as cum spuneam nu poate fi rezolvata decat prin obtinerea uneu hotarari judecatoresti prin care sa se constate ca interevenit reabilitarea de drept pentru cele doua condamnari.Nu veti rezolva printr- o cerere depusa la serviciul caziere, pentrun ca existenta celor doua condamnari este tocmai efectul neoperarii in cazierul dvs. si acest fapt are ca urmare necesitatea promovarii cererii pe rolul instantei urmand sa faceti mai multe dovezi printre care sia platii cheltuielilor judiciare catre stat si a despagubirilor civile .

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Interpretare dispozitiv - cu executare? s3s3 s3s3 9.Condamna pe inc , fiul lui Mihai si Dorina, nasc la 18.03.1988 in Zalau, cetatean roman,studii 9 clase, necasatorit, muncitor, dom in ... la pedeapsa ... (vezi toată discuția)
Radierea unei condamnarii cu suspendare de 3 ani daniel.gramus daniel.gramus Am fost condamnat in 2004 la 3 ani cu suspendare.Vreau sa stiu daca dupa inplinirea celor 3 ani adica in 2007 sau in 2010(adica la 3 ani dupa efectuarea ... (vezi toată discuția)
Reabilitare judiciara danielamirela danielamirela buna. as dori sa aflu si eu cum pot face reabilitarea sotul meu a fost depistat in urma cu 5 ani in timp ce conducea masina sub influenta alcolului si a primit ... (vezi toată discuția)