avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 719 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Procedura în faţa instanţei ... Sunt in ultima zi in care pot sa depun recursul, ce ...
Discuție deschisă în Procedura în faţa instanţei civile - reguli, acte, termene, căi de atac

Sunt in ultima zi in care pot sa depun recursul, ce solicit instantei de control judiciar?

Din cauza unui avocat incompetent trebui sa scriu un recurs am cateva ore la dispozitie.

Recursul este la un contract de intretinere, pronuntarea judecatorului a fost 1/2 reclamanta si 1/2 paratul, la recurs se poate pierde cota de 1/2 din propietate ai reclamantei?

In recurs scriu casare sau rejudecarea ?

Contractul a fost incheiat intre parinti si fiu, tatal a decedat si fiul a luat 1/2 partea tatalui. Din aceasta cota de 1/2 mama poate lua si ea?
Ultima modificare: Miercuri, 13 Iunie 2012
Monstru, utilizator
Cel mai recent răspuns: Mihai Costache , Avocat 10:22, 13 Iunie 2012
nu pierdeti timpul si dati fuga la un avocat . E greu de crezut ca veti putea formula un recurs admisibil avind la baza postari de pe un site fie el si juridic in conditiile in care nu aveti cunostinte juridice. Succes
Exista vro modalitate sa intarzii recursul? Pot depune acum o cerere dupa care in cateva zile sa fac o completare a actelor?
Depinde ...
In teorie nu prea aveti cum, recursul trebuie motivat in interiorul termenului de recurs, ori va fi anulat.
Depinde insa de motivele de recurs, de felul procesului. Unele completari minore se mai pot face si dupa termen, dar trebuie alese cu mare grija.
Din ce descrieti in mesajul initial, nu cred sa puteti motiva dvs. recursul (explicatia dvs. despre proces este neclara si ma convinge ca nu va puteti expune cauza singur in recurs; nici nu am inteles de fapt care ar fi criticile pe care le aduceti hotararii initiale; nici obiectul actiunii, nici cine sunteti dvs. in cauza).

Incercati totusi cu avocatul initial sau cu un alt avocat.
Daca ati calculat corect si azi e ultima zi din termen, solutia extrema este sa formulati recursul pana in seara asta, si sa il depuneti prin posta (sunt oficii postale deschise pana la orele 18 - 20).
Se va considera depus in termen.
Poate in timpul asta va poate ajuta un avocat.

Oricum, daca sunteti decis sa faceti singur, scrieti cu cuvintele dvs. ce credeti ca a gresit judecatorul la fond. (chiar ce a gresit judecatorul in cauza, poate interpretarea probelor, nu ce va nemultumeste pe dvs. subiectiv).
va recomand sa depuneti recursul asa cum a fost formulat de avocatul dvs urmind ca pina la primult termen sa depuneti precizari ale motivelor de recurs.
daca nu depuneti motivarea in termen de 15 zile, recursul va fi anulat iar sentinta este irevocabila.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Reprezentare prin mandat in actiuni in evacuare officemvp officemvp buna ziua Va solicit ca-mi spuneti 1.daca procura in care se specifica ,ca mandatarul poate introduce actiuni privind restituirea propritatii mandantului ... (vezi toată discuția)
Cum pot formula intampinarea corecta ? ContSters410293 ContSters410293 Cum pot formula intampinarea corecta la un proces de succesiune incheiat recent din moment ce nu imi convine deloc decizia judecatorului tinand cont mai ales ... (vezi toată discuția)
Motive recurs Monica H. Monica H. buna seara, situatia cu care ma confrunt e cam asa: am formulat o cerere de chemare in judecata. la termenul de probe nu m am putut prezenta din motive ... (vezi toată discuția)