avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1859 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Procedura în faţa instanţei ... Reabilitare judecatoreasca
Discuție deschisă în Procedura în faţa instanţei penale - reguli, acte, termene, căi de atac

Reabilitare judecatoreasca

Va rog sa-mi spuneti cum si cind pot sa ma reabilitez(sa mi se stearga din cazier infractiunea) in situatia urmatoare: Am fost condamnat prin sentinta penala in data de 29.09.2010. la pedeapsa inchisorii de 1 an pentru conducerea pe drumurile publice a unui autovehicul avind o concentratie de alcool peste limita legala, fapta pedepsita conform art 87 alin. 1 din OUG 195/2002..In temeiul art.81 Cod Penal dispune suspendarea conditionata a executarii pedepsei aplicate pe un termen de incercare de 3 ani. Va multumesc!
Cel mai recent răspuns: aramisadrian , utilizator 12:56, 14 Iunie 2012
OK am înţeles.
Va multumesc pentru raspuns! Ce inseamna obligatii civile din sentinta?
Dacă partea vătămată s-a constituit parte civilă, pentru a putea solicita despăgubiri civile pentru prejudiciul suferit ca urmare a infracţiunii, şi dacă s-a stabilit în sarcina condamnatului plata acestor despăgubiri, el trebuie să le plătească.
Multumesc!Nu este cazul la mine!

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Reabilitare - termen, conditii, modalitati tm_09_bul tm_09_bul Buna ziua , In urma cu 1 an , am avut un proces in urma caruia s-a emis sentinta finala si irevocabila si m-am ales cu cazier judiciar. Am inteles ca acest ... (vezi toată discuția)
Cazier curat bbyRo bbyRo Bună ziua! Acum 4,5 ani am avut o condamnare de 2 luni inchisoare cu suspendare in baza art....(accident rutier din culpă).Acum 3 săptămâni când am ... (vezi toată discuția)
Reabilitare-stergerea cazierului pedrocon2001 pedrocon2001 am primit 1,6 ani cu suspendare si 2 ani termen de incercare pe data de 18 dec 2007 pentru accident rutier soldat cu victima ,ce trebuie sa fac pentru a avea ... (vezi toată discuția)