avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1426 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... solicit ajutor
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

solicit ajutor

Salutare tuturor, vreau sa ma indrume cineva ce pot face in urmatoarea situatie:In urma cu ceva timp -5-6 ani am incieiat cu o persoana 2 promisiuni bilaterale de vanzare cumparare,persoana a fost mandatata sa oblina documentatia necesara vanzari a 2 imobile,persoana a avut timp 1 an dupa expirarea timpului am revocat mandatul dat prin notificari ale unui executor judecatoresc, persoana x a cerut in instanta "hotarare care sa tina loc de act autentic"dupa 2-3 ani de instanta acesta a facut o plangere penala impotriva mea pentru inselaciune,au urmat audieri,Procurorul a dat o rezolutie in favoarea mea in urma probelor administrate,am depur rezolutia drept proba in instanta civila, in accea rezolutie persoana x afirma ca nu a platit suma trecuta in acte dar in instanta civila sustine ca a platit:(,dupa o perioada instanta civila sa pronuntat "Definitiv si Irevocabil"a respins cererea persoanei x, acesta a facut un nou dosar care are ca obiect ca si primul ramas Definitiv si Irevocabil"dar intre timp a mai deschis un alt dosar in care cere "Rezolutiunea Contractelor"si partea care nu a indeplinit obligatile sa plateasca,acest dosar a fost suspendat pana la finalizarea dosarului ramas Definitiv si Irevocabil, am depus o cerere de repunere pe rol a acestui dosar deoarece sunt de acord si eu cu Rezolutiunea Contractelor,in acest moment nu au sosit citatile dar inte timp sunt citat in al 2 lea dosar care are obiect ca si primul castigat definitiv si irevocabil. ce este de facut in situatia asta??
consider ca judecatorul nici nu sa uitat peste acte,ce sa fac ???
Va multumesc anticipat orice sfat este bine venit, si astept sfaturi ca de obicei foarte bune de la domnul Andri Grigoriu:bow:
Cel mai recent răspuns: BOGDAN EUGEN , utilizator 13:52, 13 Iunie 2012
daca ati fost citat nu inseamna ca judecatorul nu s-a uitat peste acte
instanta citeaza partile urmand ca dupa dezbateri in sedinta publica sa se pronunte
veti invica autoritatea de lucru judecat si veti depune hotararea cu mentiunea definitiva si irevocabila.
plus ca instanta investita cu acest dosar nu cunoaste ca dvs ati mai avut un litigiu de aceeasi natura, pentru acelasi contract, si daca avea idee tot dispunea citarea partilor nu putea dispune de la inregistrare.
in cel cu rezolutiunea contractelor am inteles ca sunteti de acord ... veti formula intampinare in acest sens, dar dvs nu aveti nici o pretentie?? poate e necesar sa formulati si o cerere reconventionala
Sarut mana, ba am prtenti, sa plateasca suma pe care a incasat-o in calitate de mandatar, si lucru care si instanta a retinut acest aspect, si sa demonstrez ca acesta induce in eroare instanta de judecata asta pentru ca in rezolutia dos penal recunoaste ca nu a platit suma pe care in instanta civila sustine ca a platit-o,eu consider ca acest lucru e foarte grav, si mai ales ca acesta a vandut mai departe acele imobile chiar daca a cunoscut in urma notificarilor ca nu mai are aceasta putere legala acesta a facut-o cu incalcarea flagranta a legi, si mai grav este faptul ca acesta minte in continuare ca obligatia de a obtine documentatia necesara vanzari cumparari imi apartine mie lucru mincinos pentru ca el a fost mandatat sa faca acest lucru dar in baza la acele procuri el a depus interdicti in primari in vederea ca are procura si el se va ocupa de acest lucru, dar in sinsanta spune ca e obligatia mea. pretentia mea este sa plateasca suma pe care a primit-o in calitate de mandatar si chieltuieli de judecata:bow:

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Cititi si minunati-va justitie de ras BOGDAN EUGEN BOGDAN EUGEN Salutare tuturor, ma numesc Bogdan in primul rand am sa va explic o mare DILEMA sa-i spun asa ca este tare greu cu legea din Romanika, In urma cu aproximativ 3 ... (vezi toată discuția)
Art 163(1)se poate ???? BOGDAN EUGEN BOGDAN EUGEN In cazul in care se inchieie in aceasi zi,la acelasi notar, 2 promisiuni bilaterale de vanzare cumparare si totodata o procura speciala prin care promitentul ... (vezi toată discuția)
Plangere penala BOGDAN EUGEN BOGDAN EUGEN Salutare tuturor, o mare intrebare!IN CAZUL IN CARE INSTANTA CIVILA PRONUNTA O HOTARARE DEFINITIVA SI IREVOCABILA reclamantul mai are voie sa chieme in ... (vezi toată discuția)