avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 676 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Şomaj, concediu creştere copil, ... dreptul la somaj in cazul demisiei
Discuție deschisă în Şomaj, concediu creştere copil, asigurări sociale şi asistenţă socială

dreptul la somaj in cazul demisiei

Buna ziua,

as vrea sa stiu daca am dreptul la somaj in cazul in care mi-am dat demisia conform contractului- cu preaviz . Mama mea a lucrat intr-un srl timp de mai mult de 15 ani si acum ar vrea sa-si dea demisia dar ar vrea sa beneficieze si de somaj. Se poate asa ceva, sa-si depuna singura dosarul ?
multumesc mult.
Cel mai recent răspuns: Valeriu TUDOR , Consultant resurse umane 13:13, 13 Iunie 2012
Daca veti inceta raporturile de munca cu angajatorul dumnevoastra prin demisie nu veti putea beneficia de somaj
~ Conținut șters la cerere ~
1. Una din conditii, pentru a beneficia de indemnizatie de somaj, este ca incetarea CIM sa se faca din motive neimputabile salariatului.

2. Adica salariatul sa nu aiba el initiativa incetarii CIM.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Angajatorul închide punctul de lucru și mă obligă să îmi dau demisia. cum pot beneficia de șomaj? simion dorina simion dorina Cum pot beneficia de somaj, daca angajatorul inchide punctul de lucru si ma obliga sa imi dau demisia (vezi toată discuția)
Depunere dosar somaj fanamarius fanamarius ma numesc MARIUS si am urmatoarea intrebare: in data de 1 oct 2009 am depus preavizul de 15 zile cu art 65 ptr somaj ,numai azi am primit de la patron hirtia ... (vezi toată discuția)
Somaj? Arion Ramona Arion Ramona Buna ziua,as avea o problema si anume:sunt angajata la o firma din 15.08.2008 si pana in prezent,am fost luata din somaj,dupa terminarea facultatii.Acum am ... (vezi toată discuția)