avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 372 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Avocaţi şi Admitere ... fostul BAROU CONSTITUTIONAL
Discuție deschisă în Avocaţi şi Admitere în avocatură

fostul BAROU CONSTITUTIONAL

An inteles ca fostul Barou constitutional ar fi intrat in legalitate si se poate inscrie orice absolvent de drept fara examen. Stie cineva mai multe detalii?
Cel mai recent răspuns: juris0203 , utilizator 18:28, 7 Martie 2006
Pentru domnul procuror,
Multumesc pentru clarificari si pentru promptitudinea in raspuns.
Respecte si succes in activitate.

Septimiu
Domnule procuror,
Daca Septimiu se pare ca este lamurit de raspunsul dvs, pe mine trebuie sa recunosc ca raspunsul m-a lasat pe jumatate in ceata.
Daca in privinta UNBR Bota si a barourilor paralele (infiintate incepand cu luna iunie 2004) am inteles ca pentru inceperea urmaririi penale este nevoie de o hotarare a instantei care sa clarifice aceasta situatie, nu sunt lamurit in ceea ce priveste urmatorul aspectul neinceperii up pana la modificarea Legii 51/1995.
Citez:" Pana la modificarea Legii 51/1995 puteam sa incepem urmarirea penala. "
Intrebare: up nu s-a inceput deoarece:
a) exista acea sentinta irevocabila
b) si deoarece, pana la modificarea Legii 51/1995 barourile erau considerate persoane juridice de drept privat ?
Mentionez ca am vazut o sentinta civila a Curtii de Apel Bacau din data de 11.03.2003 in care atat UAR cat si barourile au fost calificate drept persoane juridice de drept privat!

Cu stima,
un jurist nelamurit
Multumesc domnului Septimiu pentru urari!
Pentru domnul care mi-a adresat ultima intrebare,
Chiar daca puteam face ceva pana la modificarea Legii 51 (nu am facut-o personal din motive ce tin de numarul de dosare; era treaba celor de la parchetul inferior) tin sa va amintesc ca modificarea aberanta a Legii 51 a oferit retroactiv legalitate lui Bota pentru perioada de pana la modificare. Ori in penal nu te joci cu textul si infractiunea.
Inca ceva, in conceptia mea (si e imposibil ca avocatii lui Bota sa nu se prinda) un magistrat care i-a admis sa exercite avocatura poate fi urmarit penal pentru complicitate. Ganditi-va, imi vie mie denuntul penal. Ii dau curs, incep u.p. si sub coordonarea mea se vor strange probele. Ori probele de baza sunt acele incheieri de sedinta prin care respectivii au fost admisi la bara sau rezolutiile/ordonantele procurorilor. Nu mai zic de cele care ,,certifica legalitatea" ,,baroului". Trebuie sa incep u.p. si impotriva acelor magistrati si sa conexez cauzele. Din fericire, domnule coleg, am scapat! Sunt procuror la parchetul de pe langa tribunal si nu am competenta sa urmaresc penal un magistrat. Sa o faca domnii colegi de la Curtea de Apel!
Ce-i drept, m-am cam saturat si eu sa-i verific pe avocati mai ceva ca pe infractori ca sa nu mi se anuleze actele de procedura. Unii au patit-o urat, chiar un coleg de al meu.
Sincer, daca vreti ceva de la noi, trebuie o hotarare judecatoreasca prin care activitatea UNBR-Bota sa fie declarata in afara legii.
Dar si atunci se va musamaliza, cum sa raspunda penal atatia magistrati?
V-am salutat!

Procurorul.
Va multumesc pentru raspuns.

un jurist acum pe deplin lamurit

P.S
Va astept cu interes urmatoarele interventii pe site
Domn procuror, sunteti de nota zece!
Respectele mele! Imi facusem o imagine deformata despre procurori (din practica mea), ii consideram fie corupti fie ..asasini". E mare lucru ca un om ca dumneavoastra ,,cu sange pe maini" sa-si pastreze calitatile umane! Sa dea de pamant cu ,,gaborii" (cum ii numiti) care maltrateaza arestati. Sa fie indulgent cand e cazul si sa trimita pe cei care trebuie la inchisoare! Iar pentru cei care va critica pentru limbaj, atat: domnul procuror nu vorbeste suburban! Foloseste expresiile argotice cu har si talent! Dar la faza aia chiar ati fost simpatic: nu ati avut chef sa incepeti urmarirea penala (bine, va inteleg, cu omoruri si ce mai aveti dvs. nu va arde de fleacuri, sunteti un ,,dur")! Ha-ha!
As vrea sa fim odata adversari, cred ca ar iesi show dar in sensul bun al cuvantului! Desi cred ca v-ar sta mai bine la bara, cu retorica dv.!

Cu simpatie,

Avocatul penalist

Alte discuții în legătură

Baroul constitutional bucuresti ionela calugaru ionela calugaru Baroul constitutional Bucuresti este recunoscut i statle membre UE? (vezi toată discuția)
Un avocat din baroul bota poate sustine procese penale? Lavinia Mustata Lavinia Mustata Buna ziua! Va rog mult sa ma ajutati cu un raspuns privitor la practicarea avocaturii de catre un membru UNBR. Acestia pot emite chitante clientilor sai? ... (vezi toată discuția)
Barouri marciuc marciuc ce parere aveti despre unbr-unbr traditional? (vezi toată discuția)