...
Inca ceva, in conceptia mea (si e imposibil ca avocatii lui Bota sa nu se prinda) un magistrat care i-a admis sa exercite avocatura poate fi urmarit penal pentru complicitate. Ganditi-va, imi vie mie denuntul penal. Ii dau curs, incep u.p. si sub coordonarea mea se vor strange probele. Ori probele de baza sunt acele incheieri de sedinta prin care respectivii au fost admisi la bara sau rezolutiile/ordonantele procurorilor. Nu mai zic de cele care ,,certifica legalitatea" ,,baroului". Trebuie sa incep u.p. si impotriva acelor magistrati si sa conexez cauzele.
...
Sincer, daca vreti ceva de la noi, trebuie o hotarare judecatoreasca prin care activitatea UNBR-Bota sa fie declarata in afara legii.
Dar si atunci se va musamaliza, cum sa raspunda penal atatia magistrati?
V-am salutat!
Nu vad de ce ar trebui sa raspunda penal atatia magistrati pt complicitate la infract de exercitare a unei profesii fara drept din moment ce in cazul lor lipseste un element important, subiectiv, anume VINOVATIA. Caracterul penal al faptei judecatorilor din speta este inlaturat, deoarece elementul subiectiv din continutul constitutiv al infractiuniii, vinovatia, este inlaturat, judecatorii gasindu-se in cel mai bun caz in eroare de fapt cu privire la lipsa calitatii de avocat a aparatorilor "Bota" ori de drept, simpla sau provocata.
Pt ca judecatorul sa poata fi tras la rasp penala trebuie sa-i imputati existenta intentiei de a contribui la savarsirea infractiunii, ceea ce in cazul de fata este complet exclus; nici ei, judecatorii, nu stiu cu ce au de-a face, infractori, uzurpatori de profesii liberale, avocati sau alta varianta hibrida.
Se pare ca nici chiar marele domn procuror nu este chiar atat de mare pe cat lasa impresia ca ar merita sa fie considerat.... sau poate ma insel!