avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 495 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul familiei sau probleme ... custodia copilului
Discuție deschisă în Dreptul familiei sau probleme juridice de familie

custodia copilului

am divortat de trei ani si vreau ca sa intru in custodia copilului meu..cum pot sa fac asta ,si daca e posibil
la divort i sa incredintat mamei dar din pacate aceasta nu are in grija pe minor ci il creste parintii ei...ea stand acum cu actualu sot cu,care are si o fata
eu nu vreau cafiul meu sa creasca alaturi de bunici
daca ea nusi doreste acest copil treaba ei dar eu il vreau langa mine
va frumos daca ma puteti ajuta
:sorry:
Cel mai recent răspuns: Antoanela Geaman , Avocat 14:24, 18 Iunie 2012
Deschideti o actiune in instanta prin care sa solicitati instantei acordarea custodiei comune si stabilirea locuintei minorului la dvs.

Aduceti la cunostinta instantei faptul ca mama nu si-a respectat obligatia de intretinere si creste a copilului si la trimis spre crestere bunicilor, incalcand hotararea instantei.
In conformitate cu art.397 NCC,autoritatea parinteasca (si nu custodia!!!) se exercita de catre ambii parinti dupa pronuntarea divortului sau de catre unul singur (cf.398 NCC).Pentru situatia d-voastra aveti trei optiuni:una este actiunea in instanta , cea de-a doua este sa incercati o rezolvare prin procedura medierii sau o a treia, chiar o intelegere directa cu fosta sotie.Daca doriti sa economisiti timp,resurse si stres atunci va sfatuiesc sa incepeti de la varianta 3 spre 1.In ceea ce priveste medierea puteti contacta un birou de mediator din localitatea d-voastra sau una apropiata dar si pe siteul:www.cmediere.ro.Succes.
ce trebuie spus este ca, pentru a avea eficienta juridica acordul de mediere trebuie supus aprobarii instantei de judecata, prin urmare , de instanta nu scapati.

oricum va trebui sa promovati o actiune...doar asa veti putea modifica dispozitiile din hotararea veche.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Rog lămurire custodie comuna ContSters193379 ContSters193379 Rog să-mi spuneți exact ce anume inseamnă această custodie comună,ce se schimbă dacă ii va fi acordată fostului soț:? Copilul imi este încredințat ... (vezi toată discuția)
Gemenii intr-un divort dointza dointza Buna seara, cazul surorii mele vin cu intrebari , pe scurt fostul meu cumnat a deschis diortul , sora mea ( facand tratamente 9 ani sa aibe copii , sunt ... (vezi toată discuția)
Drepturi de custodie manyyy manyyy Buna ziua! Sunt divortat iar mama fetitei mele a primit custodia copilului. Din anumite aspecte nu am fost prezent la divort, deci nu am un program de vizita. ... (vezi toată discuția)