avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1142 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... Recuperare bani cont bancar
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

Recuperare bani cont bancar

In urma cu un an tatal meu a murit, lasand un cont in care se faceau depunerile celor de la APIA ( BANI PAMANT ETC.) Mama mea traieste. Suntem doi frati. Cum poate recupera mama acesti bani ( o suma destul de mare) fara a face taxa de succesiune?
Cel mai recent răspuns: Alexandru Munteanu , Avocat 11:30, 18 Iunie 2012
Este putin probabil sa reusiti sa folositi acesti bani fara un certificat de mostenitor. Doar daca nu cumva a avut o procura pentru acces la acest cont, inca de pe vremea cand traia tatal dvs.
Oricum, este bine sa faceti succesiunea in maxim 2 ani de la deces, pentru ca numai asa puteti beneficia de scutire de impozit. Pentru dosarul de succesiune, in vederea includerii in masa succesorala si a banilor existenti in contul respectiv, solicitati un extras de cont.
Daca nu vreti sa dezbateti succesiunea, ar putea fi de ajuns un certificat de calitate de mostenitor.
Ar fi bine sa intrebati si la banca daca un certificat de calitate de mostenitor v-ar permite sa folositi banii din cont...
de unde se obtine acest certificat de calitate de mostenitor! multumesc !
de la un notar

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Care este procedura? cositel94 cositel94 Buna seara! am o nelamurire in legatura cu o problema. Avem un act de proprietate pt terenurile intravilane pe numele trabunicului meu, care practic impartise ... (vezi toată discuția)
Mostenire, testament Momada Momada buna seara eu acum am 39de ani as dori daca e posibil sa ma sfatiuasca si sa ma informeze cineva in legatura cu mostemirea va spun pe scurt despre ce e vorba ... (vezi toată discuția)
Dezbatere succesiune bunici - reprezentarea unuia din copii (decedat si el) prin mostenitori carmenbucur carmenbucur Va prezint urmatorul caz: urmeaza sa se dezbata succesiunea dupa bunicii mei (casa + pamant) in favoarea unuia dintre fratii mamei. Bunicii au avut 4 copii , ... (vezi toată discuția)