retributie pentru preluarea temporere a sarcinilor profesionalePoti fi retribuit daca preiei sarcinile de serviciu ale colegului pe perioada lui de concediu ?
Va rog sa imi spuneti daca, si la ce articol , in Codul muncii sau in Legea salarizarii, pentru un angajat in sistenul bugetar, sunt stipulate :
-suplimentarea salarizarii cind tine locul unui coleg pe perioada concediului acestuia;
-sumele pe care le poate primi un angajat ( in sist. sanitar) , care se ocupa si de gestiune, inafara functiei de baza. Va multumesc.
1.Cf.Legii 284/2010,ANEXA IIIFAMILIA OCUPAŢIONALÃ DE FUNCŢII BUGETARE "SÃNÃTATE"
CAPITOLUL I-Unităţi sanitare, de asistenţă socială şi de asistenţă medico-socială:
I.1. Persoanele care exercită funcţiile nominalizate în tabel pe perioada cât exercită aceste funcţii beneficiază de un număr de clase suplimentare faţă de salariul de bază avut, după cum urmează:
........ -Chimist, biolog, biochimist, asistent medical, cu gestiune | 2 clase
-Spălătoreasă cu gestiune | 1 clasa
Deci se acorda 1-2 clase suplimentare (1 clasa echivalent cu o crestere de 2,5%la sal.de baza),raportat la functia de baza detinuta.
2.Salarizarea in cazul inlocuirii unui coleg pe perioada unui concediu se poate face in conditiile prevazute de art 28 din HG250/1992,deci doar pt. concedii fara plata mai mari de 30 de zile,prin incheierea unui cim determinat -cumul de functii.
ART. 27
Pe durata concediilor platite nu pot fi incadrate alte persoane, urmind ca sarcinile de serviciu ale titularilor posturilor sa fie redistribuite. ART. 28
Pe durata concediilor fara plata mai mari de 30 de zile lucratoare se pot incadra alte persoane cu contracte de munca pe durata determinata.
Gestiune comuna
lenuta stan
Pe data de 23 iunie m-am angajat ca vanzatoare la o societate comerciala din domeniul morarit-panificatie,care detine si 14 magazine in oras.Am semnat un ... (vezi toată discuția)