avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 454 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... contract de munca la angajare
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

contract de munca la angajare

Cand trebuie semnat de catre angajat contractul de angajare? Din ce stiu eu, daca nu s-a modificat intre timp, cu o zi inainte de inceperea efectiva a activitatii.

In 01.06 am fost invitat la un interviu, iar in ziua urmatoare am fost sunat si informat ca am primit postul si mi-au fost comunicate actele necesare pt angajare, acte pe care le-am si dus angajatorului in aceeasi zi. In 05.06 am inceput activitatea, cu protectia muncii 5 ore si apoi direct activitatea propriuzisa. Dupa 2 zile am intrebat managerul cand primesc si eu contractul de munca, mi-a zis sa stau linistit ca nu au avut timp sa-l tipareasca si ca oricum sunt angajat cu data de 5.

Nici pana azi nu am semnat contractul de munca, nici fisa postului. Este normala aceasta situatie? Din 05.06 imi desfasor activitatea fara sa fi semnat nimic, doar fisa de instructaj protectia muncii si situatii de urgenta
Cel mai recent răspuns: Cornel Vasile , Consilier juridic 07:08, 14 Iunie 2012
In mod normal un exemplar din CIM, fisa postului, trebuie inmanate salariatului inainte de inceperea activitatii. Este posibil ca CIM al dvs. sa fi fost inregistrat in Revisal si transmis la ITM, iar dvs sa il primiti ulterior. Pentru linistea dvs. solicitati raportul salariatului din Revisal, unde veti afla data angajarii, functia, salariul, eventuale sporuri.
ok, dar este legal sa se inregistreze fara ca eu sa-l semnez, cand il primesc poate nu sunt de acord cu unele prevederi, atunci ce se intampla? daca refuz sa-l semnez ce sanse mai am sa fiu platit pentru aceste zile lucrate deja?
Sigur ca nu este legala inregistrarea fara semnatura. Daca nu sunteti de acord cu prevederi din CIM, incercati sa le negociati intr- forma convenabila ambelor parti. Daca nu reusiti sa fiti multumit, puteti solicita incetarea activitatii, fie cu acordul partilor, fie prin demisie. Daca CIM a fost inregistrat in Revisal si transmis la ITM puteti cere plata zilelor lucrate. Daca nu a fost inregistrat si transmis inseamna ca ati lucrat fara forme legale si e ceva mai greu de primit banii pentru perioada lucrata. Sper ca forma CIM care va fi prezentata sa fie acceptabila.


C.i.m. transmis prin REVISAL fara semnatura salariatului nu are cum sa-si produca efectele juridice .. un act juridic bilateral isi produce efectele numai daca s-a realizat manifestarea de vointa a partilor prin semnarea acestuia.

Dvs aveti posibilitatea de a sesiza ITM-ul cu privire la aceste aspecte , inclusiv cu privire la faptul ca anterior inceperii activitatii, nu va inmanat un exemplar din contractul individual de munca.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Contract pe zilele din urma Ramoon Ramoon buna seara! revin cu o intrebare: se poate face contract de munca pe zilele din urma? adica sa mi se faca contract din 01.06 daca deocamdata nu am semnat ... (vezi toată discuția)
Angajare legala? Wosret Wosret Buna seara, Am semnat pe 13 martie un contract de munca, urmand ca exemplarul meu sa-mi parvina in original, indata ce va fi semnat si de Directorul General ... (vezi toată discuția)