avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 791 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Asociaţii şi fundaţii, într-un ... Infiintare asociatie de parinti
Discuție deschisă în Asociaţii şi fundaţii, într-un cuvânt: ONG-uri

Infiintare asociatie de parinti

Buna ziua!
Am dori sa infiintam la nivel de scoala un ONG, o asociatie pentru a putea colecta 2% din impozitul pe venit .Care ar fi procedura corecta de infiintare?In ceea ce priveste membrii fondatori cine ar avea dreptul sa fie?Cu respect astept raspunsul dumneavoastra
Cel mai recent răspuns: george-neagu , moderator 10:13, 14 Iunie 2012
Membri fondatori pot fi parintii , minim 3 , un cenzor , capital social minim sa fie egal cu un salariu minim brut pe economie la data infiintarii, aveti nevoie de dovada disponibilitatii denumirii la Ministerul Justitiei, statut , act constitutiv , dovada sediului si scopul infiintarii .
De preferat sa va adresati unui cabinet de avocat pentru redactarea , atestarea si depunerea actelor .
1 din 1 utilizatori consideră
acest răspuns util
Obligativitatea cooptarii in echipa a unui cenzor apare cand se depasesc 15 membrii cu drept de vot, potrivit legislatiei care reglementeaza domeniul asociativ si pe care o puteti consulta la adresa [ link extern ]
Aveti un model de statut orientativ la adresa [ link extern ]

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Asociație de părinți a scolii gabbibg gabbibg Buna,as dori va rog sa stiu pașii de la A la Z înființării asociației de părinți a școlii, pe indelete,ce trebuie să stiu .va mulțumesc (vezi toată discuția)
Infiintare ong! artemisdm artemisdm Va rog sa ma ajutati, intr-o problema! Doresc sa infiintez un ONG cu maxim 15 persoane, in domeniul social care sa functioneze in mediul rural! Care sunt pasii ... (vezi toată discuția)
Asociația părinților 2% Anazi84 Anazi84 Bună ziua ce trebuie urmat pentru a înființat asociația părinților 2%? (vezi toată discuția)