avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 610 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Societăţi comerciale SA _ SC
Discuție deschisă în Societăţi comerciale

SA _ SC

Se poate transforma o societate agricola (dupa legea 36 ) in societate comerciala ???
Cel mai recent răspuns: Lucian Huzum , Consilier juridic 11:14, 14 Iunie 2012
Parerea mea este nu deoarece societatea agricola este constituita in temeiul legii nr. 36 din 1991, iar societatile comerciale sunt organizate si functioneaza in temeiul legii nr. 31 din 1990. In cuprinsul legii nr. 31 se arata ca orice societate comerciala constituita sub prevederile acesteia isi poate transforma forma de organizare, spre exemplu o S.R.L. poate deveni S.A.
Un alt argument ar fi ca, potrivit art. 5 din legea nr. 36, societatea agricola nu are caracter comercial, pe cand societatea constituita in temeiul legii nr. 31 tocmai pentru aceasta este infiintata, respectiv pentru desfasurarea de activitati comerciale.
De asemenea, difera si institutia la care se face constituirea acestor societatii, societatea agricola se inregistreaza la Judecatorie, societatea comerciala se inregistreaza la Registrul Comertului.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Transformare srl in sa Butterfly2014 Butterfly2014 Buna ziua! Se poate transforma un S.R.L cu asociati persoane juridice straine in S.A? Care ar fi pasii de urmat? SRL-ul are o investitie in derulare, ... (vezi toată discuția)
Asociatie versus s.r.l mara78 mara78 Avem in prezent un S.R.L cu obiect de activitate activitati culturale (mai precis organizare de expozitii de pictura cu vanzare). Intrebarea mea este ce ... (vezi toată discuția)
Infiintare srl-d ocostin ocostin Daca am calitatea de actionar in urma privatizarii in masa din 1992 pot sa optez pentru infiintarea unui SRL-D? (vezi toată discuția)