avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 494 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Societăţi comerciale Transformare SRL in SA
Discuție deschisă în Societăţi comerciale

Transformare SRL in SA

Buna ziua! Se poate transforma un S.R.L cu asociati persoane juridice straine in S.A? Care ar fi pasii de urmat? SRL-ul are o investitie in derulare, transformarea va afecta in vreun fel pe aceasta? Multumesc!
Cel mai recent răspuns: Butterfly2014 , utilizator 22:26, 20 Februarie 2014
Modificarile se pot efectua in baza unei hotarari AGA prin care se decide:
1. majorarea capitalului social de la.... la .....(minim 25.000 eur)
2. aratarea participarii la constituirea capitalului social
3. modificarea formei de organizare a societatii.
Atentie! societatea va indeplini toate conditiile prevazute de Lege 31/1990 pentru societatile pe actiuni
Se actualizeaza actul constitutiv al societatii.
Investitiile in derulare nu vor fi in niciun fel afectate, intrucat nu se schimba societatea investitoare (identificarea acesteia se va face cu acelasi cod fiscal si cu acelasi numar de ordine in registrul comertului). ci doar forma sa de organizare.
Multumesc!=D>

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Schimbare statut din srl in sa AndreeaIg AndreeaIg Buna ziua! Se poate face trecerea de la SRL la SA? Daca da,cum? Si de asemenea exista posibilitatea ca partile sociale din firma sa fie transferate ... (vezi toată discuția)
Transformarea unui s.a. in s.r.l. cand sunt 90 actionari bog.dan bog.dan Buna ziua, stiti cumva de o lege privind transformarea S.A. in S.R.L. cand sunt 90 actionari? Ma puteti indruma, sfatui ce sa fac pentru a putea face ... (vezi toată discuția)
Transformare srl in sa SIMION BOGDAN BACIU SIMION BOGDAN BACIU Buna ziua,cine imi poate spune de ce acte am nevoie sau care sunt pasii ce trebuie urmati pentru transformarea unui SRL in SA?Multumesc anticipat (vezi toată discuția)