avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 862 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Procedura în faţa instanţei ... Scutire de la plata taxei de timbru si scutire de la ...
Discuție deschisă în Procedura în faţa instanţei civile - reguli, acte, termene, căi de atac

Scutire de la plata taxei de timbru si scutire de la plata onorariului de expertiza

Buna ziua, doresc sa stiu daca am sanse sa obtin in acelasi proces si scutirea de la plata taxei de timbru ( 2.075 lei ) si scutirea de la plata expertizei ( 1.000 lei ) > Multumesc.
Cel mai recent răspuns: ni_leta , utilizator 20:30, 15 Iunie 2012
Depinde de veniturile persoanei in cauza.
Unii judecatori admit ajutorul public judiciar pentru ambele taxe insa unii refuza scutirea de plata expertizei pe motiv ca deja persoana a beneficiat in ultimele 12 luni de un ajutor public judiciar .
nu are nici un venit
Atunci da, este posibil sa fie scutita de ambele, cu conditia ca cererea sa fie facuta astfel de la inceput. Adica scutire de la plata taxei si de la plata expertizei. Se va pronunta asupra taxei la inceput, iar ulterior asupra expertizei.
OUG nr. 51/2008. Vedeti daca va incadrati. Daca nu, solicitati esalonare. Aveti grija ca trebuie sa depuneti dovada veniturilor tuturor persoanelor care gospodaresc impreuna.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Taxa de timbru judiciar ionmarius75 ionmarius75 spuneti-mi va rog cit ar trebui sa platesc pentru intentarea un proces de daune morale in valoare de 30 000 lei(taxa de timbru si onorariul unui avocat).Daca ... (vezi toată discuția)
Acordare de ajutor public judiciar conpama conpama Buna ziua, in ce conditii pot beneficia de AJUTOR PUBLIC JUDICIAR, mentionand faptul ca sunt somera si am doi copii minori in ingrijire? Intr-un alt dosar, ... (vezi toată discuția)
Scutire de la plata timbrului judiciar sorin87bv sorin87bv Buna ziua! Mama mea a initiat o actiune in justitie pentru iesirea din indiviziune. Avocatul a evaluat casa care este obiectul actiunii la o valoare d ... (vezi toată discuția)